Opečené kuracie pečienky v lokšovom mešteku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes len tak sviatočne a obed skôr jednoduchý, ale veľmi chutný..kuracie pečienky som opiekla na cibuľke a zabalila do zemiakovej lokše..mám tu viac podobných receptov, ale vtedy som mäso balila do palacinky..

6
porcií
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie pečienky som umyla, odblanila..na panvicu som dala roztopiť pol lyžice masti, pridala som pečienky a nechala som ich opiecť zo všetkých strán..pridala som k nim pokrájanú cibuľu na mesiačiky a cesnak..
  2. pridala som rascu,mleté čierne korenie, červenú papriku...nesolila som ich...
  3. pripravila som si cesto na lokše...uverané zemiaky v šupke som nechala vychladiť, potom som ich ošúpala, postrúhala priamo do múky..pridala som soľ a vypracovala som nelepivé cesto..
  4. cesto som rozdelila na menšie kúsky...teraz som robila väčšie lokše, aby sa mi dali nazberkať a zviazať..
  5. všetky som rozvaľkala..
  6. na suchej panvici som ich piekla z jednej...
  7. aj z druhej strany..a hneď som ich pomastila bravčovou masťou..
  8. lokšu som uložila na tanier..
  9. obráteným tanierom som ich zakryla...to preto, aby zostali vláčne,nevysušili sa a naviac zostanú veľmi dlho teplé..
  10. keď boli všetky upečené potrela som ich horúcou masťou a zakryla tanierom..
  11. a teraz som začala baliť...lenže skôr som si pripravila pór na zviazanie lokše..listy som po dĺžke narezala a celé dlhé listy dala do horúcej osolenej vody a pridala som štipku sódy bikarbony, aby listy nestratili farbu a nechala prejsť varom iba 2 minúty..vybrala som ich a dala do studenej vody..placku som si položila na tanier, do stredu som umiestnila pečienky aj cibuľku a lokšu som nazberkala a zviazala listom póru..
  12. a takto vyzerá finálny výrobok...pozn. lokše musia byť tenké, inak sa budú pri naberaní-čiže zberkaní trhať, teda lámať..
  13. a takto to vyzerá na tanieri..najlepšie sa k nim hodí cesnaková omáčka, lenže odkedy sme sa s cesnakom rozkamáratili, radšej mám zeleninu a v zime čalamádu..prejem vám dobrú chuť..