Omeleta s hubami

Omeleta s hubami a mozzarellou

Autor receptu: galbani

Sýte raňajky na víkend.

4
porcie
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Huby očistite a pozdĺžne nakrájajte. Päť minút restujte vo väčšom množstve extra panenského olivového oleja spolu so strúčikom cesnaku. Zalejte bielym vínom a mierne povarte, kým sa tekutina odparí.
  2. V miske vidličkou mierne našľahajte vajce - žĺtky rozbite, ale do bielkov ich zamiešajte iba veľmi ľahko, aby sa omeleta pri smažení príliš nevzdúvala.
  3. Na panvici rozpusťte maslo, pridajte štvrtinu rozšľahaných vajec a dve minúty smažte pri strednej teplote. Potom do stredu omelety pridajte štvrtinu húb a štvrtinu nakrájanej mozzarelly a omeletu preložte do tvaru polmesiaca. Nechajte smažiť pri miernej teplote ešte tri minúty. Rovnako pokračujte aj pri príprave ďalších troch porcií. Omeletu podávajte teplú a posypanú pažítkou.