Foto: nocka
Jemná olejová bábovka
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cukor si rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu zmiešame s 3 žĺtkami a jedným celým vajcom do peny. Pridáme vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, teplú vodu a dobre vyšľaháme (vodu pridávame pomaly za stáleho šľahania).
- 2
V inej nádobe si z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, a postupne do neho zašľaháme druhú polovicu cukru.
- 3
Do vyšľahaných žĺtkov v bode 1. striedavo pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh. Nakoniec do cesta zamiešame olej.
- 4
Z cesta si odlejeme časť, ktorú prifarbíme kakaom (asi 1/3). Polovicu bieleho cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, naň nalejeme hnedé cesto a znovu biele cesto.
- 5
Bábovku vložíme do vopred vyhriatej rúry a pomaly pečieme.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu