Bábovka
Olejová bábovka
Autor receptu: nocka
Jemná olejová bábovka
20 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Cukor si rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu zmiešame s 3 žĺtkami a jedným celým vajcom do peny. Pridáme vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, teplú vodu a dobre vyšľaháme (vodu pridávame pomaly za stáleho šľahania).
- V inej nádobe si z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, a postupne do neho zašľaháme druhú polovicu cukru.
- Do vyšľahaných žĺtkov v bode 1. striedavo pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh. Nakoniec do cesta zamiešame olej.
- Z cesta si odlejeme časť, ktorú prifarbíme kakaom (asi 1/3). Polovicu bieleho cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, naň nalejeme hnedé cesto a znovu biele cesto.
- Bábovku vložíme do vopred vyhriatej rúry a pomaly pečieme.
|