Slivkový koláč
Obrátený slivkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Mäkký a veľmi chutný. Jednoduchá klasika, ktorá
nesklame.
20 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Ako prvé si polovičky mini sliviek (väčšie slivky si narežte na štvrtiny) naukladám reznou stranou hore na celé dno okrúhlej formy (priemer 22 cm), ktorú som predtým vymastila tukom a posypala hrubou múkou.
- Celé vajcia vyšľahám mixérom s cukrami a štipkou soli do peny. Primiešam metličkou múku s práškom do pečiva, potom olej a vodu. Riadne premiešané cesto nalejem na poukladané slivky.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem asi 30 minút. Kontrola špajľou.
- Upečený koláč nechám trochu vychladnúť a prevrátim na podnos, aby slivky boli na vrchu.
- Posypem práškovým cukrom.