Slivkový koláč

Obrátený slivkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Mäkký a veľmi chutný. Jednoduchá klasika, ktorá nesklame.

20 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si polovičky mini sliviek (väčšie slivky si narežte na štvrtiny) naukladám reznou stranou hore na celé dno okrúhlej formy (priemer 22 cm), ktorú som predtým vymastila tukom a posypala hrubou múkou.
  2. Celé vajcia vyšľahám mixérom s cukrami a štipkou soli do peny. Primiešam metličkou múku s práškom do pečiva, potom olej a vodu. Riadne premiešané cesto nalejem na poukladané slivky.
  3. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem asi 30 minút. Kontrola špajľou.
  4. Upečený koláč nechám trochu vychladnúť a prevrátim na podnos, aby slivky boli na vrchu.
  5. Posypem práškovým cukrom.