Rezne
Obrátené rezne
Autor receptu: dorina
Výborný recept na
šťavnaté, mäkkučké mäsko s
omáčkou.
Postup
- Naklepeme si rezne potom obalíme. Najskôr v strúhanke potom v rozšľahaných, osolených vajciach. Rezne prudko opečieme na oleji z oboch strán.
- Takto opečené rezne si naukladáme do hlbšieho plechu vedľa seba tak aby sa neprekrývali navzájom. Očistíme si jednu cibuľu, nakrájame ju na tenké kolieska a rozdelíme na rezne.
- Pripravíme si zálievku na mäsko. Do misky si dáme 3 dcl studenej vody. Pridáme kečup a horčicu podľa chuti. Ja dávam viac kečupu a menej horčice tak na sladkokyslo (treba ochutnať). Rozmiešame metličkou. Dochutíme ochucovadlom (vegeta) a mletým čiernym korením. Kto nemá v obľube ochucovadlo, môže vynechať. Zálievku nalejeme na pripravené mäsko, zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre, kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne. Posledných 5 - 10 minút mäso odkryjeme.
Tip na servírovanie:
Na každé mäsko pridávam čerstvo na kolieska nakrájanú cibuľu a ako prílohu podávam ryžu.
Prajem dobrú chuť!