Rezne

Obrátené rezne

Autor receptu: dorina

Výborný recept na šťavnaté, mäkkučké mäsko s omáčkou.

60 minút
príprava

Postup

  1. Naklepeme si rezne potom obalíme. Najskôr v strúhanke potom v rozšľahaných, osolených vajciach. Rezne prudko opečieme na oleji z oboch strán.
  2. Takto opečené rezne si naukladáme do hlbšieho plechu vedľa seba tak aby sa neprekrývali navzájom. Očistíme si jednu cibuľu, nakrájame ju na tenké kolieska a rozdelíme na rezne.
  3. Pripravíme si zálievku na mäsko. Do misky si dáme 3 dcl studenej vody. Pridáme kečup a horčicu podľa chuti. Ja dávam viac kečupu a menej horčice tak na sladkokyslo (treba ochutnať). Rozmiešame metličkou. Dochutíme ochucovadlom (vegeta) a mletým čiernym korením. Kto nemá v obľube ochucovadlo, môže vynechať. Zálievku nalejeme na pripravené mäsko, zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre, kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne. Posledných 5 - 10 minút mäso odkryjeme. Tip na servírovanie: Na každé mäsko pridávam čerstvo na kolieska nakrájanú cibuľu a ako prílohu podávam ryžu. Prajem dobrú chuť!