Obrátené hovädzie rezne s cibuľkou fotorecept

nelinuska - bez fotkynelinuska, 8. októbra 2015
Obrátené hovädzie rezne s cibuľkou (fotorecept)
Foto: nelinuska

Výborné šťavnaté hovädzie rezne. Receptom som sa inšpirovala na internete, no upravila som si ho po svojom..

120 minút
na 190 °C

Suroviny

cca 700 g
6 ks
podľa potreby
4 ks
podľa potreby (alebo ghee)
trošku
 na vymastenie pekáča




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na rezne (ja som mala hovädzie zadné), osolíme, okoreníme a jemne poprášime červenou paprikou . Potom si rezne obalime v struhanke a vyklepeme- teda do rezňov vklepeme strúhanku-z jednej aj druhej strany.

    Obrátené hovädzie rezne s cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si rozohriať panvicu s olejom (ja som použila ghee spolu s trochou oleja) a rozšľaháme si vajíčka, do ktorých pridáme soľ podľa chuti. Rezne obalujeme vo vajíčku a dáme opiecť na panvicu z oboch strán.

    Obrátené hovädzie rezne s cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme všetky rezne opražené, do výpeku pridáme trošku oleja, alebo ghee a dáme tam cibuľu, ktorú sme si nakrájali na plátky. Cibuľu podusíme.

    Obrátené hovädzie rezne s cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si zapekaciu misu aj s vrchnákom (ak nemáme, použijeme alobal). Misu poriadne vymažeme maslom a začneme do nej striedavo vrstviť udusenú cibuľu a mäso. Začíname cibuľou. Ja som kde tu položila na mäsko kusok slaninky, len pre chuť. Keď máme všetko v mise, na vrch môžme dať 2-3 plátky masla, podlejeme vývarom a dáme do rúry piecť. Prvú hodinu som piekla na 200° C, druhú hodinu na cca 185°. Záleží to od mäsa, treba si to odsledovať.

    Obrátené hovädzie rezne s cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo. My podaváme s pučenými zemiakmi.

    Obrátené hovädzie rezne s cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu som sa inšpirovala: http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3595

Diskusia k receptu

kukulienka71
@nelinuska , iste chutné jedlo aj s tou cibuľkou. Len by som doplnila do surovín druh hovädzieho, ktoré si použila, je to dosť dôležitý fakt, kvôli dĺžke tepelnej úpravy.
garanco
Robievala som kedysi podobne, len po opečení som mäso dusila v šťave (myslím z kečupu, horčice...?), bolo tiež veľmi chutné, šťavnaté. Pretože som týmto spôsobom mäso už dávno nepripravovala, práve som chcela niečo podobné pohľadať a Tvoj recept mi prišiel ako na zavolanie. V nedeľu uvarím podľa Teba:-))
nelinuska
@garanco môže byť, ja si pamätám, že naši to aj s lečom pripravovali.. Určite vyskúšaj túto variantu s cibuľou, verím, že vám bude chutiť..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia