Bezlepkový ovocný koláč
Obrátená pohánková torta s ovocím bez lepku
Autor receptu: novalim
Náš dnešný recept na obrátenú pohánkovú tortu bez lepku vás úplne očarí. Je jednoduchá, efektná a chutí dospelým i deťom.*
Jemná oriešková chuť pohánky v kombinácii s čerstvým sviežim ovocím vám zaručí úspech na každej párty. Hotová je ani nie za
hodinku a vy si môžete dopriať viac času s rodinou alebo priateľmi.
8-10 porcií |
55 minút príprava |
35-40 minút na 175 °C |
Postup
- Na prípravu torty sme použili hrnček s objemom 250 ml. Ovocie umyjeme a necháme dobre odkvapkať alebo osušíme papierovým obrúskom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, ovocie vysypeme na dno formy a rovnomerne rozložíme.
- V mise vyšľaháme vajíčka s trstinovým cukrom a s mierne roztopeným (nie prevretým ani horúcim) maslom na jemnú nadýchanú penu. Prisypeme preosiate múky, kypriaci prášok a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu dobre premiešame gumenou varechou.
- Hotové cesto vylejeme do formy na pripravené ovocie a uhladíme stierkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na približne 35-40 minút. Urobíme test špajľou. Ak vyjde z koláča suchá, je hotový.
- Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom otočíme hore dnom. Opatrne odstránime formu a papier na pečenie. Ozdobíme ovocím a lístkami mäty. Pred podávaním ešte poprášime práškovým cukrom.