
Foto: daniell
porcií
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 5 PL |
|
| 1 PL |
|
| 170 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 5 ks |
|
| Krém: | |
| 170 g |
|
| 1 bal |
|
| 250 g |
|
| 4 PL |
|
| 500 ml |
|
| 5 ks |
|
| Sneh: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| Ostatné: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cukor vyšľaháme do peny spolu so žĺtkami a postupne pridávame horúcu vodu. Do zmesi pridáme múku, PDP a kakao ktoré si zmiešame v druhej miske a postupne pridávame do žĺtkovej peny. Z bielkov si ušľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta. Všetko spolu jemne premiešame, vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 minút pri 180 °C.
- 2
Kým sa nám pečie korpus, uvaríme si krém. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, vanilkový cukor, kryštál cukor a hladkú múku. Rozmiešame a položíme na sporák, pomaly ohrievame (pozor, aby sa vám krém nepripálil:) ). Nakoniec krém za občasného miešania necháme vychladnúť.
- 3
Maslo si vyšľaháme (ja to robím len vidličkou) a po lyžiciach pridávame vychladený krém. Krém roztrieme na korpus a vložíme na chvíľu do chladničky, aby nám koláčik trošku stuhol.
- 4
Kým nám koláčik tuhne v chladničke, z bielkov a cukru si nad parou vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne rozotrieme na žĺtkový krém.
- 5
Nakoniec, na sneh nastrúhame horkú čoko a vložíme do chladničky, aby nám pekne stuhol. :)
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Nech Vám chutí :)