Krémový zákusok
Krémový zákusok

Oblíž si prst

daniell - bez fotkydaniell, 15. januára 2018
Oblíž si prst
Foto: daniell
20
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
5 PL
1 PL
170 g
1/2 ks
5 ks
Krém:
170 g
1 bal
250 g
4 PL
500 ml
5 ks
Sneh:
5 ks
200 g
Ostatné:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor vyšľaháme do peny spolu so žĺtkami a postupne pridávame horúcu vodu. Do zmesi pridáme múku, PDP a kakao ktoré si zmiešame v druhej miske a postupne pridávame do žĺtkovej peny. Z bielkov si ušľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta. Všetko spolu jemne premiešame, vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Kým sa nám pečie korpus, uvaríme si krém. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, vanilkový cukor, kryštál cukor a hladkú múku. Rozmiešame a položíme na sporák, pomaly ohrievame (pozor, aby sa vám krém nepripálil:) ). Nakoniec krém za občasného miešania necháme vychladnúť.

  3. 3

    Maslo si vyšľaháme (ja to robím len vidličkou) a po lyžiciach pridávame vychladený krém. Krém roztrieme na korpus a vložíme na chvíľu do chladničky, aby nám koláčik trošku stuhol.

  4. 4

    Kým nám koláčik tuhne v chladničke, z bielkov a cukru si nad parou vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne rozotrieme na žĺtkový krém.

  5. 5

    Nakoniec, na sneh nastrúhame horkú čoko a vložíme do chladničky, aby nám pekne stuhol. :)

    Oblíž si prst - obrázok 5

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Oblizprstov je tu sice dost, ale prave tento ma zaujal a ide do KK,pride na rad onedlho! Uz dnes by som ho urobila, len mam v plane nieco ine. Ale svojej slavy sa urcite docka.

Pridaj komentár k receptu: