Oblíž si prst

daniell - bez fotkyDaniell, 15. januára 2018 22:34
Ďalšie recepty »
Oblíž si prstFoto: daniell
20
porcií
20 min
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
5 PL
1 PL
170 g
1/2 ks
5 ks
Krém:
170 g
1 bal
250 g
4 PL
500 ml
5 ks
Sneh:
5 ks
200 g
Ostatné:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cukor vyšľaháme do peny spolu so žĺtkami a postupne pridávame horúcu vodu. Do zmesi pridáme múku, PDP a kakao ktoré si zmiešame v druhej miske a postupne pridávame do žĺtkovej peny. Z bielkov si ušľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta. Všetko spolu jemne premiešame, vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Kým sa nám pečie korpus, uvaríme si krém. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, vanilkový cukor, kryštál cukor a hladkú múku. Rozmiešame a položíme na sporák, pomaly ohrievame (pozor, aby sa vám krém nepripálil:) ). Nakoniec krém za občasného miešania necháme vychladnúť.

  3. 3

    Maslo si vyšľaháme (ja to robím len vidličkou) a po lyžiciach pridávame vychladený krém. Krém roztrieme na korpus a vložíme na chvíľu do chladničky, aby nám koláčik trošku stuhol.

  4. 4

    Kým nám koláčik tuhne v chladničke, z bielkov a cukru si nad parou vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne rozotrieme na žĺtkový krém.

  5. 5

    Nakoniec, na sneh nastrúhame horkú čoko a vložíme do chladničky, aby nám pekne stuhol. :)

    Oblíž si prst - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist