« Naspäť na tento recept

Oblíž si prst verzia na vytlačenie



Autor receptu: daniell

Postup receptu

Cukor vyšľaháme do peny spolu so žĺtkami a postupne pridávame horúcu vodu. Do zmesi pridáme múku, PDP a kakao ktoré si zmiešame v druhej miske a postupne pridávame do žĺtkovej peny. Z bielkov si ušľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta. Všetko spolu jemne premiešame, vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 minút pri 180 °C.

Kým sa nám pečie korpus, uvaríme si krém. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, vanilkový cukor, kryštál cukor a hladkú múku. Rozmiešame a položíme na sporák, pomaly ohrievame (pozor, aby sa vám krém nepripálil:) ). Nakoniec krém za občasného miešania necháme vychladnúť.

Maslo si vyšľaháme (ja to robím len vidličkou) a po lyžiciach pridávame vychladený krém. Krém roztrieme na korpus a vložíme na chvíľu do chladničky, aby nám koláčik trošku stuhol.

Kým nám koláčik tuhne v chladničke, z bielkov a cukru si nad parou vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne rozotrieme na žĺtkový krém.

Nakoniec, na sneh nastrúhame horkú čoko a vložíme do chladničky, aby nám pekne stuhol. :)
Oblíž si prst - obrázok 5

Suroviny




20
porcií
20
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist