Oblíž prst (fotorecept)
Autor receptu: majka5551
Tento zákusok máme veľmi radi ale nerobíme ho často aspoň je pre nás vzácny.
Postup
- Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh
- postupne zašľaháme všetkých 5 žĺtkov a vodu..
- zmiešame si sypké suroviny a zľahka zamiešame do hmoty.
- Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
- pečieme na 180 - 200 C 15 až 20 min. Po upečení necháme riadne vychladnúť.
- Plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtky a cukor a uvaríme na hustú kašu.
- Do letnej zašľaháme maslo - postupne.
- Hmotu vylejeme na korpus rozotrieme a necháme vychladnúť.
- Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou..
- a hmotu dáme na vychladnutý koláč.
- Na vrch nastrúhame čokoládu ale posypeme grankom záleží na fantázii. Prajem príjemné mlsanie.