Oblíž prst (fotorecept)

Autor receptu: majka5551

Tento zákusok máme veľmi radi ale nerobíme ho často aspoň je pre nás vzácny.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh
  2. postupne zašľaháme všetkých 5 žĺtkov a vodu..
  3. zmiešame si sypké suroviny a zľahka zamiešame do hmoty.
  4. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
  5. pečieme na 180 - 200 C 15 až 20 min. Po upečení necháme riadne vychladnúť.
  6. Plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtky a cukor a uvaríme na hustú kašu.
  7. Do letnej zašľaháme maslo - postupne.
  8. Hmotu vylejeme na korpus rozotrieme a necháme vychladnúť.
  9. Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou..
  10. a hmotu dáme na vychladnutý koláč.
  11. Na vrch nastrúhame čokoládu ale posypeme grankom záleží na fantázii. Prajem príjemné mlsanie.