Foto: nikola166
Sú to najlepšie oblátkové rezy, aké poznám. Robievala nám ich babka takmer každý víkend... no a teraz som na rade ja :D Sú fakt Zobraziť celý popisSú to najlepšie oblátkové rezy, aké poznám. Robievala nám ich babka takmer každý víkend... no a teraz som na rade ja :D Sú fakt vynikajúce.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1/2 dcl |
|
1/2 dcl vlažná |
|
Čokoládový sirup: | |
250 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Okrem toho: | |
14 ks |
|
|
Postup
-
1
Klasickým spôsobom si upečieme dve piškótové cestá z troch vajec. Ale keď chcete mať vyššie cesto, môže byť aj zo štyroch. Bielky vyšľaháme......
-
2
.... žĺtky s cukrom tiež.... a postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Ďalej prilejeme olej a vlažnú vodu. Na záver pridáme tuhý sneh z bielkov....
-
3
....takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Tento postup zopakujeme ešte raz :)
-
4
No a keď to máme hotové, tak ideme na skladanie. Ale najprv si orežeme oblátky podľa piškótového cesta. Aj z cesta si odrežeme kraje. Mne vychádza tak, že na jedno piškótové cesto dve oblátky, z ktorých odrežem okraje - takže veľa odpadu nie je :) Takže prvú vrstvu tvoria oblátky...
-
5
.. na to ide čokoládový sirup - asi 5 PL. Joj a ten sirup sa robí tak, že všetky ingrediencie spolu uvaríme na SLABOM ohni veľmi pomaličky, aby sa nám vajce nezrazilo. A nemusíme nechať vychladnúť, môže ísť hneď horúci na oblátku.
-
6
..a pokračujeme tortovými oblátkami, ktoré potrieme marhuľovým džemom ( kto chce,môže dať aj iný, ale naj je marhuľový, verte mi :) :) ) NEŠETRIME !!!
-
7
.. a priložíme piškótu, ktorú opäť potrieme džemom ....
-
8
... na to idú oblátky a čoko sirup ....
-
9
.. a zase oblátky, džem, piškóta, džem
-
10
..a oblátky, čoko poleva, oblátky, čoko poleva a posledná vrstva oblátok........
-
11
.. potom celý zákusok zaťažíme napr. kompótom. Necháme pár hodín odpočívať, aby sa spojili všetky vrstvy.
-
12
.. a potom môžme krájať. Sú fakt super.. a strašne jednoduché ... u nás ich zbožňuje hlavne ocko... Tak dobrú chuť :)
Tento koláč je veľmi podobný Tvojmu. Práve som ho robila a tam sa varil palmarín s ostatnými ingredienciami 30 min. nad parou. Po 15 min. sa mi začal palmarín pekne oddeľovať od ostatného krému. Takže som ho krásne zliala z krému. Zákusok som síce naplnila, ale .......to len z núdze cnosť.
ˇŽe som ja neskúsila najskôr tento recept. Tam bolo jednoduhšie uložiť piškoty. Vyskúšam aj tento tvoj a dúfam, že bude dobrý.