Oblátkové rezy od babičky (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Sú to najlepšie oblátkové rezy, aké poznám. Robievala nám ich babka takmer každý víkend... no a teraz som na rade ja :D Sú fakt vynikajúce.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Klasickým spôsobom si upečieme dve piškótové cestá z troch vajec. Ale keď chcete mať vyššie cesto, môže byť aj zo štyroch. Bielky vyšľaháme......
  2. .... žĺtky s cukrom tiež.... a postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Ďalej prilejeme olej a vlažnú vodu. Na záver pridáme tuhý sneh z bielkov....
  3. ....takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Tento postup zopakujeme ešte raz :)
  4. No a keď to máme hotové, tak ideme na skladanie. Ale najprv si orežeme oblátky podľa piškótového cesta. Aj z cesta si odrežeme kraje. Mne vychádza tak, že na jedno piškótové cesto dve oblátky, z ktorých odrežem okraje - takže veľa odpadu nie je :) Takže prvú vrstvu tvoria oblátky...
  5. .. na to ide čokoládový sirup - asi 5 PL. Joj a ten sirup sa robí tak, že všetky ingrediencie spolu uvaríme na SLABOM ohni veľmi pomaličky, aby sa nám vajce nezrazilo. A nemusíme nechať vychladnúť, môže ísť hneď horúci na oblátku.
  6. ..a pokračujeme tortovými oblátkami, ktoré potrieme marhuľovým džemom ( kto chce,môže dať aj iný, ale naj je marhuľový, verte mi :) :) ) NEŠETRIME !!!
  7. .. a priložíme piškótu, ktorú opäť potrieme džemom ....
  8. ... na to idú oblátky a čoko sirup ....
  9. .. a zase oblátky, džem, piškóta, džem
  10. ..a oblátky, čoko poleva, oblátky, čoko poleva a posledná vrstva oblátok........
  11. .. potom celý zákusok zaťažíme napr. kompótom. Necháme pár hodín odpočívať, aby sa spojili všetky vrstvy.
  12. .. a potom môžme krájať. Sú fakt super.. a strašne jednoduché ... u nás ich zbožňuje hlavne ocko... Tak dobrú chuť :)