Foto: hubarka35
tuto tortičku som robila prvý krát s marsmalov potahom a ozdobkami....vcelku sa mi dobre robilo z tou hmotou...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
100g |
|
2 PL |
|
80g |
|
2 k. lyžičky |
|
6 |
|
3-4pl studená |
|
štipka |
|
180g |
|
|
|
plnka: | |
200g mleté |
|
250g alebo maslo |
|
150g |
|
2ks |
|
3dcl |
|
pikantný |
|
Marsmalov fondans: | |
175g |
|
2pl |
|
viac ako vlašský orech |
|
400-500g |
|
|
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
vypracujeme piškotové cesto dame piect do formy,ak nepoužijeme papier na pečenie,vymastime iba dno formy,aby nevznikol v strede hrb.prvých25-30min. neotvárame ruru. PLnka:Vymiešame heru a cukor,pridame oriešky a puding kreme ole zmiešaný z 3dcl mlieka studeneho-takzvaný trasený puding bez varenia... korpus narežme na tri časti,potrieme džemom,plnkou a spojime.
-
2
Marsmalov a ceru,vodu rozpustime v mikrovlnke,pridame cukor práškovy a vypracujeme hmotu-konzistencia ako plastelina,na pocukrovanej doske vyvalkáme a potiahneme tortu,kraje obrežeme-tie možme zafarbit farbivom,vymiesit,vyvalkat a vykrajovat tvary na ozdobku.
-
3
Prajem všetkým varechačom krásny silvester aj Nový rok 2011-tu je tortička v konečnej podobe.
Diskusia k receptu