tuto tortičku som robila prvý krát s marsmalov potahom a ozdobkami....vcelku sa mi dobre robilo z tou hmotou...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 100g |
|
| 2 PL |
|
| 80g |
|
| 2 k. lyžičky |
|
| 6 |
|
| 3-4pl studená |
|
| štipka |
|
| 180g |
|
|
|
|
| plnka: | |
| 200g mleté |
|
| 250g alebo maslo |
|
| 150g |
|
| 2ks |
|
| 3dcl |
|
| pikantný |
|
| Marsmalov fondans: | |
| 175g |
|
| 2pl |
|
| viac ako vlašský orech |
|
| 400-500g |
|
|
|
|
| podla chuti |
|
Postup
-
1
vypracujeme piškotové cesto dame piect do formy,ak nepoužijeme papier na pečenie,vymastime iba dno formy,aby nevznikol v strede hrb.prvých25-30min. neotvárame ruru. PLnka:Vymiešame heru a cukor,pridame oriešky a puding kreme ole zmiešaný z 3dcl mlieka studeneho-takzvaný trasený puding bez varenia... korpus narežme na tri časti,potrieme džemom,plnkou a spojime.
-
2
Marsmalov a ceru,vodu rozpustime v mikrovlnke,pridame cukor práškovy a vypracujeme hmotu-konzistencia ako plastelina,na pocukrovanej doske vyvalkáme a potiahneme tortu,kraje obrežeme-tie možme zafarbit farbivom,vymiesit,vyvalkat a vykrajovat tvary na ozdobku.
-
3
Prajem všetkým varechačom krásny silvester aj Nový rok 2011-tu je tortička v konečnej podobe.









Diskusia k receptu