Novoročná torta s orieškovou plnkou

hubarka35 - fotkahubarka35, 31. decembra 2010
Novoročná torta s orieškovou plnkou
Foto: hubarka35

tuto tortičku som robila prvý krát s marsmalov potahom a ozdobkami....vcelku sa mi dobre robilo z tou hmotou...

6
porcií
1hod minút
príprava
40-50 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
100g
2 PL
80g
2 k. lyžičky
6
3-4pl studená
 štipka
180g
plnka:
200g mleté
250g  alebo maslo
150g
2ks
3dcl
 pikantný
Marsmalov fondans:
175g
2pl
 viac ako vlašský orech
400-500g
 podla chuti




Postup

  1. 1

    vypracujeme piškotové cesto dame piect do formy,ak nepoužijeme papier na pečenie,vymastime iba dno formy,aby nevznikol v strede hrb.prvých25-30min. neotvárame ruru. PLnka:Vymiešame heru a cukor,pridame oriešky a puding kreme ole zmiešaný z 3dcl mlieka studeneho-takzvaný trasený puding bez varenia... korpus narežme na tri časti,potrieme džemom,plnkou a spojime.

    Novoročná torta s orieškovou plnkou - obrázok 1
  2. 2

    Marsmalov a ceru,vodu rozpustime v mikrovlnke,pridame cukor práškovy a vypracujeme hmotu-konzistencia ako plastelina,na pocukrovanej doske vyvalkáme a potiahneme tortu,kraje obrežeme-tie možme zafarbit farbivom,vymiesit,vyvalkat a vykrajovat tvary na ozdobku.

    Novoročná torta s orieškovou plnkou - obrázok 2
  3. 3

    Prajem všetkým varechačom krásny silvester aj Nový rok 2011-tu je tortička v konečnej podobe.

    Novoročná torta s orieškovou plnkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Veľmi peknu tortičku si spravila, chválim. Všetko dobré do Nového roku 2011 prajem.
bababa
Torta je skutocne krasna a urcite aj chutna, mozno ju este stihnem k Novemu roku, len som poslala kupit marshmellonky. Samozrejme vsetkym zelam veseleho Silvestra a mnoho zdravia a chuti do varenia pocas roku 2011
danculka
S peknou tortičkou vykroč do Nového roka v zdraví a láske...
hubarka35
to zvladne každá z nás upiect tortičku a ten potah som robila prvý krát-len to treba skusit @remcula ,a uvidiš jak to pojde od ruky,ja som sa niekedy bala z kysnuteho cesta robit,že to pokazim a teraz aj čerta upečem.....
hubarka35
áano vždy delim korpus na tri časti.....a nevyrovná sa domaci tomu kupenému-skušala som už tak narychlo....ako kupeny no horor rozpadal sa mi pri rezani torty.....a bol chutovo no fuj
gablerovaj
jaj, tak snad sa aj mne vyjde až na tri, lebo neviem, či sa mi to podarí tak šikovne rozrezať.. a kupovany korpus som ešte nemala ale keď nie je dobry tak sa ani nechystam kupiť..
3sandra3
krásna torta,,,a obdivujem tú poťahovú hmotu na tortu,,,toto neviem
marienka44
@Gablerovaj ,torta sa kraja po vychladnuti aj silnejsou nitou a prekrizenou pri koncoch-tie drzis v ruke a tahas. Ja krajam tortu na otocnom tortovom podnose a s elektr. nozom -ten len drzim a otacam s podnosom. Vzdy pred krajanim torty si mukou alebo pras. cukrom naznacim vertikalne znacku na korpus a po rozkrajani tie 3 ks korpusu prikladam podla bielej znacky od cukru. Tak mas tortu poskladanu tak, ako sa upiekla. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia