Nezavinutý závin fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 7. septembra 2015

Recept som našla na hobbymanii, je hodne variabilný, môžete použiť ovocie podľa chuti, dokonca aj kysnuté cesto, ktoré máte v obľube a týmto Zobraziť celý popisRecept som našla na hobbymanii, je hodne variabilný, môžete použiť ovocie podľa chuti, dokonca aj kysnuté cesto, ktoré máte v obľube a týmto receptom sa nechať iba inšpirovať...

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
2,5 dcl
2 ks
125 g (prepustené maslo)
1/2 kocky
2 lyžice
1 lyžica
štipka
Plnka tvarohová:
500 g
2 ks (vyšľahaný sneh)
3 - 4 lyžice
0,2 cl
2 lyžice
Ovocie:
250 g
250 g
Drobenka:
4 - 5 lyžíc
3 - 4 lyžice
1 - 2 lyžice
hrsť
 (na potretie)




Postup

  1. 1

    Z osladeného mlieka a droždia spravíme kvások, ktorý keď vzíde pridáme k múke, masti, žĺtkom, zvyšnému cukru, štipky soli a spracujeme cesto. Ide to dobre, tieto mastné cestá sa dobre správajú :) a necháme ho na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí objem...

    Nezavinutý závin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovo-rumovou esenciou, zlatým klasom a jemne primiešame vyšľahaný sneh. Ovocie poumývame a slivky odkôstkujeme...zatiaľ nám cesto nadvihlo vrchnák.

    Nezavinutý závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstrihneme si dva kusy papieru na pečenie vo veľkosti plechu, cesto rozdelíme na dve polovice a na papieri ho rozvaľkáme. Preložíme na plechy. U mňa to boli rozmery približne 35x25cm. Nepodsýpala som múkou, cesto je mastné tak sa nelepilo, ak máte potrebu, trochu podsypte. Na cesto natrite tvarohovú plnku takmer k okrajom a sčasti okraje zatočte, aby boli plnené (také dve otáčky)

    Nezavinutý závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozšľaháme vajce a natrieme okraje cesta, na plnku nahusto poukladáme ovocie.

    Nezavinutý závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Múku, cukor a studené maslo rýchlymi pohybmi spracujeme na drobenku, ktorou posypeme ovocie a postrašíme mandľovými lupienkami a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 20 minút.

    Nezavinutý závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme vychladnúť rozkrojíme pozdĺžne a potom po šírke na kocky, dobre sa drží a nemáme suché okraje, ale naplnené tvarohom. Je to taká klasika, mne sa páčil ten nápad s úplným nezrolovaním :) Chute si prispôsobíte sami, buď si viac prisladíte, alebo dáte ovocie podľa vlastnej dostupnosti :)

Diskusia k receptu

havino
no na môj veru dobrý nápad, že aj pod krajom je plnka, kvázy kúsok štrúdle, potom koláč s cestom len, ako komu libo, výborne, už 2 týždne chodím do mäsiarstva na slaninu, už mi končí masť, ale ako nápad nezabudnem, aspoň dúfam, idem radšej uložiť, pekné foto na zobratie z taniera




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia