Nezavinutý závin (fotorecept)
	        Autor receptu: zuzanka1367
	         
	        
	        Recept som  našla na hobbymanii, je hodne variabilný, môžete použiť ovocie 
podľa chuti, dokonca aj kysnuté cesto, ktoré máte v obľube a týmto receptom sa nechať 
iba inšpirovať...
| 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Z osladeného mlieka a droždia spravíme kvások, ktorý keď vzíde pridáme k múke, masti, žĺtkom, zvyšnému cukru, štipky soli a spracujeme cesto. Ide to dobre, tieto mastné cestá sa dobre správajú :) a necháme ho na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí objem...
 - Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovo-rumovou esenciou, zlatým klasom a jemne primiešame vyšľahaný sneh. Ovocie poumývame a slivky odkôstkujeme...zatiaľ nám cesto nadvihlo vrchnák.
 - Odstrihneme si dva kusy papieru na pečenie vo veľkosti plechu, cesto rozdelíme na dve polovice a na papieri ho rozvaľkáme. Preložíme na plechy. U mňa to boli rozmery približne 35x25cm. Nepodsýpala som múkou, cesto je mastné tak sa nelepilo, ak máte potrebu, trochu podsypte. Na cesto natrite tvarohovú plnku takmer k okrajom a sčasti okraje zatočte, aby boli plnené (také dve otáčky)
 - Rozšľaháme vajce a natrieme okraje cesta, na plnku nahusto poukladáme ovocie. 
 - Múku, cukor a studené maslo rýchlymi pohybmi spracujeme na drobenku, ktorou posypeme ovocie a postrašíme mandľovými  lupienkami a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 20 minút.
 - Necháme vychladnúť rozkrojíme pozdĺžne a potom po šírke na kocky, dobre sa drží a nemáme suché okraje, ale naplnené tvarohom. Je to taká klasika, mne sa páčil ten nápad s úplným nezrolovaním :) Chute si prispôsobíte sami, buď si viac prisladíte, alebo dáte ovocie podľa vlastnej dostupnosti :)