Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

New York cheesecake

Annamária Wurster Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 11. augusta 2022
New York cheesecake
Foto: kavickari.sk
12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
Plnka:
600 g
200 g
1 ČL
1 ČL
4 ks
200 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme sušienkové cesto. Sušienky rozmixujeme, prípadne pomelieme. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme na dno a boky okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm. Formu dôkladne zvonku obalíme alobalom.

  2. 2

    V miske zmiešame krémový syr a práškový cukor. Potom pridáme vanilkový extrakt, citrónovú šťavu, kyslú smotanu a nakoniec po jednom vmiešame vajíčka. Potom zmes nalejeme na sušienkový korpus vo forme.

  3. 3

    Cheesecake vložíme do rúry a pečieme 50 minút pri 150 °C. Upečený cheesecake necháme vo vypnutej rúre vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky. Môžeme dozdobiť ovocím, ktoré dodá cheesecaku sviežosť.

Recept je zaradený do kategórií:
Severoamerická kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

vikibi
Cheesecake sa podaril a bol top 👌 až sa po ňom zaprasilo 👍

Zaujímavé video z archívu TV Varecha