New York cheesecake
Annamária Wurster Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 11. augusta 2022
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 11. augusta 2022
Foto: kavickari.sk
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme sušienkové cesto. Sušienky rozmixujeme, prípadne pomelieme. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme na dno a boky okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm. Formu dôkladne zvonku obalíme alobalom.
- 2
V miske zmiešame krémový syr a práškový cukor. Potom pridáme vanilkový extrakt, citrónovú šťavu, kyslú smotanu a nakoniec po jednom vmiešame vajíčka. Potom zmes nalejeme na sušienkový korpus vo forme.
- 3
Cheesecake vložíme do rúry a pečieme 50 minút pri 150 °C. Upečený cheesecake necháme vo vypnutej rúre vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky. Môžeme dozdobiť ovocím, ktoré dodá cheesecaku sviežosť.
Tiež vanilkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu