Vanilkový cheesecake
New York cheesecake
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 150 °C |
Postup- Najprv pripravíme sušienkové cesto. Sušienky rozmixujeme, prípadne pomelieme. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme na dno a boky okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm. Formu dôkladne zvonku obalíme alobalom.
- V miske zmiešame krémový syr a práškový cukor. Potom pridáme vanilkový extrakt, citrónovú šťavu, kyslú smotanu a nakoniec po jednom vmiešame vajíčka. Potom zmes nalejeme na sušienkový korpus vo forme.
- Cheesecake vložíme do rúry a pečieme 50 minút pri 150 °C. Upečený cheesecake necháme vo vypnutej rúre vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky. Môžeme dozdobiť ovocím, ktoré dodá cheesecaku sviežosť.
|