Vanilkový cheesecake

New York cheesecake

Autor receptu: redakcia

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme sušienkové cesto. Sušienky rozmixujeme, prípadne pomelieme. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme na dno a boky okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm. Formu dôkladne zvonku obalíme alobalom.
  2. V miske zmiešame krémový syr a práškový cukor. Potom pridáme vanilkový extrakt, citrónovú šťavu, kyslú smotanu a nakoniec po jednom vmiešame vajíčka. Potom zmes nalejeme na sušienkový korpus vo forme.
  3. Cheesecake vložíme do rúry a pečieme 50 minút pri 150 °C. Upečený cheesecake necháme vo vypnutej rúre vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky. Môžeme dozdobiť ovocím, ktoré dodá cheesecaku sviežosť.