Foto: sweetlaab
Originálny New York cheesecake je jednoduchý koláč z čistého krémového syra (tvarohu), citrónovej šťavy, kyslej smotany, vanilky a bez ozdobných ingrediencií. My sme použili Zobraziť celý popisOriginálny New York cheesecake je jednoduchý koláč z čistého krémového syra (tvarohu), citrónovej šťavy, kyslej smotany, vanilky a bez ozdobných ingrediencií. My sme použili korpus z kakaa, grécky jogurt a podávali sme ho s tmavým ovocím, ktoré zvýraznilo snehovobielu tvarohovo-smotanovú plnku.
porcií
príprava
na 180,160 °C
Suroviny
400 g Bebe |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
750 g |
|
250 g |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
Na vrchný krém: | |
200 g (10 % tuku) |
|
200 g |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Okrem toho: | |
2 hrnčeky |
|
Postup
-
1
Zmiešame pomleté sušienky, med, olej a maslo. Natlačíme zmes pevne, ale nie nahrubo, do vymastenej 23 cm tortovej formy s výškou asi 5 - 6 cm , na dno a po stranách, pomocou pohára s plochým dnom, dáme do chladničky.
- 2
Vyšľaháme tvaroh s ručným elektrickým mixérom; pridáme múku, citrónovú šťavu, vanilku, cukor a žĺtky. Jemne vmiešame pevne vyšľahaný sneh z bielkov.
- 3
Zmes vylejeme do formy s natlačenými sušienkami, dáme do predhriatej rúry 30 min pri 180 °C potom znížime a pečieme 40 - 50 min pri 160 °C, alebo kým sa nevytvoria hnedasté okraje. Potom vypneme rúru.
- 4
Vypneme rúru, otvoríme trochu dvierka a necháme koláč chladnúť v rúre asi 30 min (týmto pomalým teplotným prechodom koláč veľmi nespľasne). Zatiaľ pripravíme vrchný krém.
- 5
Ušľaháme kyslú smotanu, grécky jogurt, cukor, vanilku a nalejeme ju na tortu. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 20 min pri 160 °C. Keď vychladne, vložíme ju do chladničky.
- 6
S kovovou stierkou uvoľníme koláč z bočnej formy, ktorú potom vyberieme. Položíme koláč na tácku a podávame s čiernym lesným ovocím v skle.
- 7
Prikryjeme s plastovým obalom a udržujeme v chlade po dobu až 3 dní. Viac si pozrite na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/07/new-york-vanilla-cheesecake-with-fruits.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem veľmi pekne Frezia, je to jednoduchý koláč/torta, len vyzerá zložito :-)
www.womanandhome.com/recipes/294001/baked-new-york-vanilla-c...
tak na prvý pohľad som si povedala, že ho musím spraviť a aby som ho úplne nekopírovala, zmenila som trochu ingrediencie v štýle fitness :-), ktorý som zase videla v časopise Eating Light , tu :
danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/05/lahky-jahodovy-cheesecake-s-gra...
preto ak tvaroh je nítkotučný, chuť bude trochu suchšia, a ak tvaroh bude plnotučný, tak konzistencia a chuť bude jemnejšia. Vyšší je preto, lebo New York cheesecake sa líši od iných cheesecake-ov svojou výškou a jednoduchosťou
k cheescake som sa este nedostala, ale tento spravim, aj podla surovin musi byt uzasny :-)
Ďakujem Smejkad, určite ho vyskúskušaj, stojí to za to a naozaj nie je taký zložitý ako vyzerá :-)
Ďakujem Tiginko, pekne si pomenovala tú jednoduchosť :-) pekný deň
Ďakujem Tinca, pozerala som tvoje recepty, máš veľmi chutné recepty, prajem pekný deň