Cheesecake
Cheesecake

Vanilkový cheesecake s malinovou a čokoládovou polevou

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 20. februára 2024
Vanilkový cheesecake s malinovou a čokoládovou polevou
Foto: bakingtherapy

Dokonalé spojenie chutí vďaka jemnej vanilke, kyselkavým malinám a sladučkej čokoláde.

12
porcií
30 minút
príprava
60-70 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
75 g
Krém:
250 g
250 g
140 g
200 g
40 g
2 ks
Malinová poleva:
200 g
20 g
Čokoládová poleva:
80 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy a dáme piecť na 5 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

  2. 2

    Krém: Mascarpone, tvaroh, jogurt a smotanu zmiešame, pridáme vanilkový cukor a vajcia. Premiešame a vylejeme na korpus. Pečieme vo vodnom kúpeli 60-70 minút na 160 stupňov.

  3. 3

    Malinová poleva: Maliny uvaríme s cukrom, poprípade môžeme pridať Zlatý klas pre lepšie stuhnutie. Nanesieme na vychladený upečený cheesecake.

  4. 4

    Čokoládová poleva: Čokoládu pridáme do horúceho mlieka, dohladka vymiešame a polevu dáme na malinovú vrstvu. Vrch dozdobíme podľa seba. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia