Vanilkový cheesecake s malinovou a čokoládovou polevou
Foto: bakingtherapy
Dokonalé spojenie chutí vďaka jemnej vanilke, kyselkavým malinám a sladučkej čokoláde.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
75 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
140 g |
|
200 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
Malinová poleva: | |
200 g |
|
20 g |
|
Čokoládová poleva: | |
80 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy a dáme piecť na 5 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
- 2
Krém: Mascarpone, tvaroh, jogurt a smotanu zmiešame, pridáme vanilkový cukor a vajcia. Premiešame a vylejeme na korpus. Pečieme vo vodnom kúpeli 60-70 minút na 160 stupňov.
- 3
Malinová poleva: Maliny uvaríme s cukrom, poprípade môžeme pridať Zlatý klas pre lepšie stuhnutie. Nanesieme na vychladený upečený cheesecake.
- 4
Čokoládová poleva: Čokoládu pridáme do horúceho mlieka, dohladka vymiešame a polevu dáme na malinovú vrstvu. Vrch dozdobíme podľa seba. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu