Chrumkavá žemľovka

janger - fotkajanger, 23. februára 2012
Chrumkavá žemľovka
Foto: janger

Toto je zemlovka pre tych, ktori ju maju radsej trosku taku chrumkavejsiu. Postup som nefotila, lebo som nemala v plane ju sem pridat...Ale povedala Zobraziť celý popisToto je zemlovka pre tych, ktori ju maju radsej trosku taku chrumkavejsiu. Postup som nefotila, lebo som nemala v plane ju sem pridat...Ale povedala som si, ze preco nie. Je velmi dobra. Teda aspon nam takto chuti.

3-4
porcie
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
500 g
4 ks
2 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Hrozienka vopred umyjeme a namocime.

  2. 2

    Zapekaciu misku vytrieme maslom.

  3. 3

    Postruhame jablka, pridame trosku skorice a cukor podla chuti a sladkosti jablk.

  4. 4

    Tvaroh (pouzivam jemny, kremovy) rozmiesame s celymi vajickami, pridame trosku vanilkovej esencie, podla chuti cukor a dobre odtecene hrozienka.

  5. 5

    Do misky dame mlieko, rozmiesame v nom trosku cukru a stipku soli.

  6. 6

    Rozpustime trosku masla.

  7. 7

    Sendvic pokrajame na platky. Platky postupne macame v mlieku, ale len na chvilku, nemocim to dlho, vystiskame. Ako som uz spomenula, nemame radi taku moc mokru zemlovku. Polovicu tych platkov dame na dno zapekacej misky.

  8. 8

    Trosku ich potrieme rozpustenym maslom.

  9. 9

    Dame na to polovicu tvarohu, na to postruhane jablka a na jablka zase tvaroh.

  10. 10

    Zase postupne macame platky sendvica, vystiskame a ukladame na tvaroh.

  11. 11

    Sendvic dobre potrieme rozpustenym maslom a dame do rury upiect.

  12. 12

    Takyto je po upeceni.

    Chrumkavá žemľovka - obrázok 12
  13. 13

    Pokrajame a posypeme praskovym cukrom. Dobru chut!

    Chrumkavá žemľovka - obrázok 13

Diskusia k receptu

korbacik
Pekné, chutné jedlo. Mám rada žemľovku, je mi jedno, či je mokrá alebo suchá:), hlavne, aby nebol na vrchu sneh z bielkov. @janger , ja robievam žemľovku z vianočky, skús, aj tá je chutná. ( ups, sú v Holandsku vianočky ? )
afataga
mnam tak toto by som si hned dala, mne je jedno ci tam je sneh alebo nie, hlavne aby bolo veeeela tvarohu :-) a riadne chrumkava a Tvoja presne tak vyzera
janger
@korbacik , ludia tu vianocku poznaju, ale nie je bezne dostat v obchode. Takze to by som si musela upiect. Ale verim, ze zemlovka z vianocky je vyborna, uz som tu videla viac peknych receptov. Mozno niekedy spravim :-), dakujem.
@atafaga , veru bola dobra, dakujem :-).
korbacik
... ja si ju asi zajtra urobím:))) Alebo aj dnes večer.
janger
@korbacik , dobru chut :-). Neviem, ci sa postis, ale mas tak zaroven aj bezmasite jedlo. Na Vareche clovek casto dostane napad, ze co spravit. Kazdy den treba vymyslat ;-).
tatranka
To musí byť dobré! Máš ju naozaj pekne zapečenú chrumkavú.Nie je nič nechutnejšie,ako mokrá,mazľavá,žemlovka.Narobila si mi chute na takúto chutnú,chrumkavú.
marianne69
ja zemlovku nezjem, ani keby mi na krku stali (jedalen v skole,rozmocena),ale moji doma sa idu za nou utlcta stale ju pytaju,tak si @janka tuto chrumkavu ukladam pre nich a este k tomu tvarohova,to bude radosti:-)
diabambulka
áno aj u nás doma sa robieva aj takáto verzia a ja mám veru rada tie chrumkavé rožteky hore sú božské, môžem len odporučiť:-)
bejgi
joj akéže chute si mi urobila @Janger , od malička milujem žemľovku, máš ju krásnu, ja dávam na vrch bielka s cukrom a tak dávam zapiecť :)))
korbacik
... aj by som sa, ale neviem, čo pôstne vymyslieť po dobu 40 - tich dní. Asi to na budúci rok urobím tak, že vopred si naplánujem nejaké pôstne jedlá a hotovo !
janger
Dievcata mile, dakujem. Spravila som vam chut, to som rada :-). @tatranka , vrch dobre potriet masielkom, aj chut je potom vyborna, aj chrumkavost. @marianka , tiez oblubujeme tvarohovu, sprav vasim, pomaskrtia si :-). Mozno aj ty ochutnas ;-). Viem, ze sa robieva aj s pudingom, taku som este nerobila. @diabambulka , dakujem. @bejgi , ja som skusala uz aj s bielkami, ale nikdy sa mi nepodarili upiect tak do chrumkava, ako by som si to priala, takze robim len takto :-). @korbacik , ani ja nebudem 40 dni bez masa, zatial je to treti den, co sa mi to podarilo. Ja som si slubila obmedzit cokoladu, keksiky...Tak tato zemlovka, to bol taky kompromis, aj som si trochu pomaskrtila, ale zaroven to bolo pre mna hlavne jedlo, bez masa ;-).
korbacik
Ja by som vydržala bez mäsa, ale bez zákuskov a pod. rozhodne
NIE :-)
janger
Jarka @jerica , presne ako minule. Tvoj komentar mi prisiel do mailu, ale tu nie je. Neviem preco. Budem musiet napisat redakcii, cim to je. Ale az neskor, teraz palim do roboty. Tu som ho odkopirovala z mailu:


Jerica ti pridal komentár k receptu Chrumkavá žemľovka s textom:

@janger Janka,Tak to by som si veru dala,ale čo už , som pod kontrolou:-)Určite ale spravím pre deti. KK .Pozdravujem , pekný víkend.
irenaw
veľmi mám rada žemľovku, táto vyzerá skvele :)
evanaaa
Aj ja robím z vianočky ale z dia, no, ke&ďže mužovi stúpa dosť cukor, tak už takéto dobroty robím pomenej, on sa bojí aj cestoviny jesť. Včera som robila výborné smotanové lievance s jahodovou omáčkou a šľahačkou, ale on sa bál, zjedol len jednu, vraj ostatné si mám pojesť sama, to je škoda, ja by som mala mať sladké každý deň ale tiež si musím dávať pozor na cukor.
@jerica , vitaj v dia-klube, ak chceš nejaké rady, daj diskusiu, niečo by sme ti vedeli poradiť.
cica2
Ahoj @jerica presne takto robievam žemlovku, tak vrelo odporúčam je výborná a naozaj chrumkavá. U nás ju má najradšej dcérka, chlapi len občas, oni skôr mäso :-) A dobre že si recept pridala, zíde sa aj pre mladé začínajuce kucháročky a ja mám inšpiráciu, na zajtrajší obed a k tomu dáku dobrú polievočku :-)
janger
@marijanka712 , aj ta tvoja vyzera vyborne, skoro ako zakusok :-). @irenaw , dakujem. @evanaaa , aaach, take smotanove lievance s jahodovou omackou by som veru neodmietla :-). @cica2 , u nas to chuti aj chlapom. Maju sice radi maso, ale su tiez aj dost maskrtni. Dakujem :-).
salinka
To je ale nahoda,minuly tyzden som robila pre dceru zemlovku, ale so snehom na vrchu. Takze najblizsie, ked ju zase bude vypytovat, vyskusam tuto tvoju. Dik za inspiraciu.
mataliptak
ja som toto tak dávno nerobila ale teraz dakujem za pripomenutie ... mnam určite čoskoro urobím :-)
valeri
Keď žemlovku, tak navrchu chrumkavú :-)), narobila si mi chute. Najbližšie ju urobím podľa Teba..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia