Nepečený čokoládový cheesecake
Foto: macka78
Tento nepečený koláč, patrí medzi náš najobľúbenejší...
príprava
Suroviny
Korpus: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (ja som použila ovocné) |
|
Krém: | |
500 g |
|
200 g pochúťková |
|
200 g |
|
3 ks veľké |
|
Ganache: | |
250 ml |
|
30 g |
|
220 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Datle odkôstkujeme a zalejeme horúcou vodou, tak aby boli akurát všetky zaliate (túto vodu neskôr použijeme) a necháme pol hodinku odležať. Medzitým si rozmixujeme müsli, kokos a pridáme datle aj s vodou. Celé to poriadne premiešame. Cesto dáme do tortovej formy (24 cm) a pekne uhladíme. Dáme zachladiť.
- 2
Krém: Čokoládu dáme roztopiť nad paru, necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Tvaroh spolu so smotanou zmiešame dokopy a pridáme vychladnutú čokoládu. Zľahka premiešame. Vytiahneme korpus, na ktorý dáme nakrájané banány a tvarohový krém... Dáme opäť do chladničky.
- 3
Ganache: V malom hrnci zohrejeme smotanu spolu s maslom, ktorú odstavíme ako náhle vidíme malé bublinky. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Chvíľu počkáme a celú zmes miešame do hladkého krému. V tekutej forme vylejeme na cheesecake a necháme chladiť aspoň 3 hodiny. Ja nechávam cez noc.
Tiež čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tento je úplne úžasný, vrelo odporúčam, ak budete skúšať môžete do korpusu pridať trošku kokosového oleja... Ja som skúsila bez a korpus pekne držal pokope...