Nepečený čokoládový cheesecake

macka78 - fotkamacka78, 3. januára 2019 18:45
Ďalšie recepty »
Nepečený čokoládový cheesecakeFoto: macka78

Tento nepečený koláč, patrí medzi náš najobľúbenejší...

60 min
príprava

Suroviny

Korpus:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček (ja som použila ovocné)
Krém:
500 g
200 g pochúťková
200 g
3 ks veľké
Ganache:
250 ml
30 g
220 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: Datle odkôstkujeme a zalejeme horúcou vodou, tak aby boli akurát všetky zaliate (túto vodu neskôr použijeme) a necháme pol hodinku odležať. Medzitým si rozmixujeme müsli, kokos a pridáme datle aj s vodou. Celé to poriadne premiešame. Cesto dáme do tortovej formy (24 cm) a pekne uhladíme. Dáme zachladiť.

  2. 2

    Krém: Čokoládu dáme roztopiť nad paru, necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Tvaroh spolu so smotanou zmiešame dokopy a pridáme vychladnutú čokoládu. Zľahka premiešame. Vytiahneme korpus, na ktorý dáme nakrájané banány a tvarohový krém... Dáme opäť do chladničky.

  3. 3

    Ganache: V malom hrnci zohrejeme smotanu spolu s maslom, ktorú odstavíme ako náhle vidíme malé bublinky. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Chvíľu počkáme a celú zmes miešame do hladkého krému. V tekutej forme vylejeme na cheesecake a necháme chladiť aspoň 3 hodiny. Ja nechávam cez noc.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist