Nepečený cheesecake s ovocným pyré
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
Korpus: | |
350 g rozmixované |
|
2 PL |
|
125 g roztopené |
|
150 ml |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g (Philadelphia, Lučina...) |
|
120 g |
|
1 KL |
|
250 ml |
|
2 bal. |
|
Poleva: | |
200 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: Pripravíme si formu s priemerom 26 cm a na dno dáme papier na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame, rukami rovnomerne natlačíme do formy a dáme do chladničky.
- 2
Krém: Mixérom spolu vymiešame mascarpone, krémový syr, práškový cukor a vanilkovú esenciu. V druhej miske zľahka vymiešame smotanu so Smetafixom. Pozor, aby sme ju “neprešľahali” . Spojíme ju s prvou zmesou len zľahka na nízkych otáčkach. Krém rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky.
- 3
Poleva: Ovocie, kryštálový a vanilínový cukor a citrónovú šťavu necháme zohriať v hrnci na miernom ohni a necháme pár minút variť. Ja som následne tyčovým mixérom hmotu rozmixovala, ale len zľahka, nie úplne na kašu, aby ostali kúsky ovocia. V pohári zmiešame Gustin s vodou, prileje k ovociu a vrátime na chvíľu na platňu, aby prevrelo. Keď už je hotové, odstavíme a necháme 10-15 minút postáť, aby trochu ochladlo a zhustlo. Následne nanesieme na zákusok a necháme stuhnúť pár hodín v chladničke. Ovocná vrstva nebude taká tuhá ako želé a pri krájaní sa bude trochu “zlievať” ale presne tak to má byť.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež nepečený cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu