Nepečený cheesecake
Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake s ovocným pyré

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 1. februára 2022

Suroviny

Korpus:
350 g rozmixované
2 PL
125 g roztopené
150 ml
Krém:
250 g
250 g (Philadelphia, Lučina...)
120 g
1 KL
250 ml
2 bal.
Poleva:
200 g
2 PL
1 bal.
1 KL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Korpus: Pripravíme si formu s priemerom 26 cm a na dno dáme papier na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame, rukami rovnomerne natlačíme do formy a dáme do chladničky.

  2. 2

    Krém: Mixérom spolu vymiešame mascarpone, krémový syr, práškový cukor a vanilkovú esenciu. V druhej miske zľahka vymiešame smotanu so Smetafixom. Pozor, aby sme ju “neprešľahali” . Spojíme ju s prvou zmesou len zľahka na nízkych otáčkach. Krém rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky.

  3. 3

    Poleva: Ovocie, kryštálový a vanilínový cukor a citrónovú šťavu necháme zohriať v hrnci na miernom ohni a necháme pár minút variť. Ja som následne tyčovým mixérom hmotu rozmixovala, ale len zľahka, nie úplne na kašu, aby ostali kúsky ovocia. V pohári zmiešame Gustin s vodou, prileje k ovociu a vrátime na chvíľu na platňu, aby prevrelo. Keď už je hotové, odstavíme a necháme 10-15 minút postáť, aby trochu ochladlo a zhustlo. Následne nanesieme na zákusok a necháme stuhnúť pár hodín v chladničke. Ovocná vrstva nebude taká tuhá ako želé a pri krájaní sa bude trochu “zlievať” ale presne tak to má byť.

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia