Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake s ovocným pyré

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Pripravíme si formu s priemerom 26 cm a na dno dáme papier na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame, rukami rovnomerne natlačíme do formy a dáme do chladničky.
  2. Krém: Mixérom spolu vymiešame mascarpone, krémový syr, práškový cukor a vanilkovú esenciu. V druhej miske zľahka vymiešame smotanu so Smetafixom. Pozor, aby sme ju “neprešľahali” . Spojíme ju s prvou zmesou len zľahka na nízkych otáčkach. Krém rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky.
  3. Poleva: Ovocie, kryštálový a vanilínový cukor a citrónovú šťavu necháme zohriať v hrnci na miernom ohni a necháme pár minút variť. Ja som následne tyčovým mixérom hmotu rozmixovala, ale len zľahka, nie úplne na kašu, aby ostali kúsky ovocia. V pohári zmiešame Gustin s vodou, prileje k ovociu a vrátime na chvíľu na platňu, aby prevrelo. Keď už je hotové, odstavíme a necháme 10-15 minút postáť, aby trochu ochladlo a zhustlo. Následne nanesieme na zákusok a necháme stuhnúť pár hodín v chladničke. Ovocná vrstva nebude taká tuhá ako želé a pri krájaní sa bude trochu “zlievať” ale presne tak to má byť.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom