Nepečený černicový zákusok

Nepečený černicový zákusok

Autor receptu: siuuu

Bez múky, s minimom cukru. Práve začali dozrievať černice, ktoré ako jedny z mála prežili chladný začiatok roka, tak som z prvej oberačky pripravila tento nepečený osviežujúci koláčik, ktorý sa akurát hodí k aktuálnym horúcim dňom.

10-12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na korpus zmiešame všetky suroviny a rovnomerne utlačíme na dno formy, ktoré sme vystlali papierom na pečenie a dáme stuhnúť do mrazničky na cca 20-30 minút.
  2. Na krém zmiešame syr (ja som tentoraz použila kombináciu mascarpone a neochutená Lučina), jogurt, cukor, prepasírované černice (ak vám nevadia zrnká, stačí aj popučiť) a želatínu pripravenú podľa návodu. Krém rozotrieme na stuhnutý korpus a dáme zatuhnúť do chladničky.
  3. Želé: Černice na želé rozmixujeme s trochou vody, prepasírujeme, doplníme vodou do 500 ml a spolu s práškovou želatínou pripravíme podľa návodu - necháme čiastočne vychladnúť.
  4. Na krém rozložíme černice. Keď začína želé hustnúť, vylejeme ho na koláč. Necháme stuhnúť a podávame.