Nepečené rezy fotorecept

glosterka - fotkaglosterka, 2. septembra 2010
Nepečené rezy (fotorecept)
Foto: glosterka

Nepečené piškótové rezy s lahodným krémom. Dobre vychladené sa hodia na rôzne príležitosti. Pochutnajú si na nich deti aj dospelí.

50-60
porcií
45 minút
príprava
3-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 balenia po 200 g
500 ml
Krém:
400 ml
80 g
1 ks
1/2 bal.
2 ks
400 g
2 KL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Väčšie množstvo mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom dáme pomaly zohriať. Premiešame.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo zvyšnom mlieku dobre vyšľaháme žĺtky a Zlatý klas.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď mlieko vrie, pomaly doň vlejeme vyšľahanú masu a privedieme do varu.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvaríme hustý puding, odstavíme z platne a za občasného premiešavania ho vychladíme.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí doň zašľaháme zmäknutý, na kúsky pokrájaný margarín. Namiesto margarínu môžme použiť maslo.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšľaháme hladký krém. Pridáme doň rumovú arómu (alebo trošku rumu) a dobre premiešame.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na spodok plechu dáme papier na pečenie alebo alobal. Každú piškótu namočíme do polovice do kávoviny. Namiesto kávoviny si môžme uvariť aj kávu.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja som použila tieto talianske piškóty. Jedno takéto balenie má 200 g. Môžte však použiť hocijaké dlhé piškóty, ktoré zoženiete v obchode.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Piškóty poukladáme na papierom vystlaný plech.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na piškóty navrstvíme polovicu krému a povrch zarovnáme.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Postup zopakujeme a na krém zase navrstvíme piškóty namočené v kávovine. Tentokrát som ich uložila inak. Pri krájaní nám vznikne zaujímavá mozaika. ;-)

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na piškóty dáme zvyšný krém a povrch zarovnáme.

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Nakoniec posypeme kakaom alebo Grankom (ja som skombinovala oboje). Dáme vychladnúť a stuhnúť do druhého dňa do chladničky. Dobrú chuť! ;-)

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A takto vyzerajú rezy po vychladnutí a nakrájaní. Mňam. :-)

    Nepečené rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    OBMENA: Namiesto Zlatého klasu môžme použiť kakaový/čokoládový puding, do ktorého primiešame 100 g mletých vlašských orechov. Vrch rezov posypeme tiež mletými orechami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Robievala som niečo podobné, len do krému som zamiešala nadrobno pokrájaný ananás z kompótu a piškóty namáčala do ananásovorumovej šťavy. A vrch som ním tiež ozdobila. takýto nepečený piškótový dezert sa dá robiť viacerými spôsobmi a je dobrý.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Môže byť dobrý. Škoda, že si neodfotila rez s tou mozaikou.
glosterka
@evanaaa , hmmm, zaujímavá obmena. Veru, tento zákusok sa dá spraviť na rôzne spôsoby... vždy je dobrý!
glosterka
@esi , zákusok idem za chvíľočku nakrájať. Bol od večera v chladničke. Čím dlhšie, tým lepšie... Viac do seba prejdú tie chute, a piškótky sú zaujímavo polochrumavé... Mňam. :-) Takže, neboj sa, fotečku dnes určite doplním. ;-)
3sandra3
v rozpise surovín chýba 1 Zlatý klas /puding/, ja nepoznám tento recept, ale toho margarínu tam nebude veľa?
evanaaa
3sandra3, dobrá pripomienka, toho tuku sa aj mne zdá veľa, je to 1 kocka a ešte čosi, a Glosterka síce zabudla na Zlatý klas, ale to už si prečítame v postupe. piškóty mám ( dia ), môžem rozmýšľať o recepte.
glosterka
@3sandra3 , ďakujem za upozornenie. Včera mi dlho naťahovalo suroviny, aj obrázky, raz mi dokonca zmizlo všetko čo som tam dala zo surovín... Už som to opravila. Množstvo margarínu je ok, je to taký recept a určite ho tam nebude veľa. Polovica margarínu z tohto množstva by bola málo. Toto množstvo je akurát a pekne vyjde na 2 razy podľa postupu. ;-)
glosterka
@3sandra3 , určite bude všetkým chutiť. ;-) U nás už z neho pekne ubudlo... a keď zajtra príde návšteva, tak padne úplne... snáď mi ostane kúsok, lebo ja som mala z neho doobeda len maličkú ochutnávočku...:-)))
valeri
@glosterka
veľmi dobrý recept, robievala som ho voľakedy deťom, kým boli menšie, pravda bez rumu a kávy ale s variantou ovocného sirupu a rôzneho kompótu. Vďaka, že si mi ho pripomenula, nepohrdnú ním ani teraz :-))
glosterka
@valeri , to ma teší, že tento recept kedysi patril medzi Tvoje obľúbené.:-) Je to dobrá maškrtka. Nabudúce ho skúsim spraviť s ovocím. Neviem prečo, ale láka ma tam dať broskyňový kompót alebo mandarinkový... Broskynky tak nadrobno nakrájať a opatrne vmiešať do krému... Bude to zase iná chuť. Aj varianta od @evanaaa s ananásovým kompótom je dobrá... Ovocie to osvieži a dodá zákusku kyselkavo-sladkú jemnú a lahodnú chuť.
coldbery
Tiež robím tento zákusok,ale piškoty obmieňam tak,že raz mačam do kávy.a druhy rad do mlieka....a robím varenú plnku....je menej maslová..
ale môžem skúsiť aj ten tvoj recept....vyzera výborne..:-)))
zdezda
Fakt dobá pochúťka, robievam ju ale z Marína keksov, sú menej sladké aj lacnejšie :-)
alexdidi
To je ďalšia obmena falošného Tiramisu...tá plnka je však "čistý tuk", takže ja by som dala určite maslo a určite polovicu a puding z celého zlatého klasu, aby som jedla plnku a nie iba margarín...to by som urobila ja, ale ak tebe chutí margarín, tak naozaj proti gustu.........
glosterka
@alexdidi , ja som nenapísala, že mi chutí margarín... Maslo je určite chutnejšie! Hmmm, lenže ja nemám inú možnosť ako jesť margaríny, pretože mám silnú intoleranciu laktózy a alergiu na mlieko. Kľudne si môžeš tento recept prispôsobiť podľa seba. ;-)
alexdidi
@glosterka , ospravedlňujem sa, ak som sa ťa nejako dotkla, naozaj som to nechcela. Ja som len dala svoj názor a že sa mi toho tuku vidí veľa, ale tiež, že kto má čo rád...vždy totiž zastávam názor, sto ľudí, sto chutí....a ak to aj musí byť takto, ako u teba, tak...:):)
glosterka
@alexdidi , to je v pohode, nemáš sa mi za čo ospravedlňovať ;-). Nijako si sa ma nedotkla, ani som sa neurazila. Vieš, nemám inú možnosť iba papať margaríny... Zdravotné problémy ma prinútili, ale zvládam to v pohode. ;-) Som rada, že si môžem dať kúsok nejakého koláčika, zákusku... A veru, koľko ľudí, toľko chutí...:-))
halina
Milá Glosterka, moja mama kedysi robievala tento dezert a hovorili sme tomu torta Malakov. Vždy to urobila nejak inak, plnku robila naopak, najprv vyšľahala maslo s cukrom a zašľahávala uvarený vychladnutý puding alebo krupičnú kašu. Piškóty namáčala buď v zriedenom rume, alebo káve alebo v šťave z nakladaného ananasu, či mahúľ alebo broskýň. Nakoniec sa to ozdobilo ovocím a šľahačkou, posypalo Grankom alebo karamelizovanými ovsenými vločkami, či nakrájanými mandľami. Je to fakt mňamka a každý si môže vybrať.
glosterka
Milá Halina, tak tá tortička Malakov od Tvojej mamičky bola určite ÚŽASNÁ! Hmmm... Tieto rezy sa dajú spraviť na X spôsobov a vždy chutia inak. Niekto ich máča v rume, v punči, či dokonca v bielom víne... Fíha, karamelizované ovsené vločky! To musí byť mňamka! To som ešte nepapala... a tie mandle na tom... MŇAM! :-)