Foto: glosterka
Nepečené piškótové rezy s lahodným krémom. Dobre vychladené sa hodia na rôzne príležitosti. Pochutnajú si na nich deti aj dospelí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Väčšie množstvo mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom dáme pomaly zohriať. Premiešame.
-
2
Vo zvyšnom mlieku dobre vyšľaháme žĺtky a Zlatý klas.
-
3
Keď mlieko vrie, pomaly doň vlejeme vyšľahanú masu a privedieme do varu.
-
4
Uvaríme hustý puding, odstavíme z platne a za občasného premiešavania ho vychladíme.
-
5
Po vychladnutí doň zašľaháme zmäknutý, na kúsky pokrájaný margarín. Namiesto margarínu môžme použiť maslo.
-
6
Vyšľaháme hladký krém. Pridáme doň rumovú arómu (alebo trošku rumu) a dobre premiešame.
-
7
Na spodok plechu dáme papier na pečenie alebo alobal. Každú piškótu namočíme do polovice do kávoviny. Namiesto kávoviny si môžme uvariť aj kávu.
-
8
Ja som použila tieto talianske piškóty. Jedno takéto balenie má 200 g. Môžte však použiť hocijaké dlhé piškóty, ktoré zoženiete v obchode.
-
9
Piškóty poukladáme na papierom vystlaný plech.
-
10
Na piškóty navrstvíme polovicu krému a povrch zarovnáme.
-
11
Postup zopakujeme a na krém zase navrstvíme piškóty namočené v kávovine. Tentokrát som ich uložila inak. Pri krájaní nám vznikne zaujímavá mozaika. ;-)
-
12
Na piškóty dáme zvyšný krém a povrch zarovnáme.
-
13
Nakoniec posypeme kakaom alebo Grankom (ja som skombinovala oboje). Dáme vychladnúť a stuhnúť do druhého dňa do chladničky. Dobrú chuť! ;-)
-
14
A takto vyzerajú rezy po vychladnutí a nakrájaní. Mňam. :-)
-
15
OBMENA: Namiesto Zlatého klasu môžme použiť kakaový/čokoládový puding, do ktorého primiešame 100 g mletých vlašských orechov. Vrch rezov posypeme tiež mletými orechami.
veľmi dobrý recept, robievala som ho voľakedy deťom, kým boli menšie, pravda bez rumu a kávy ale s variantou ovocného sirupu a rôzneho kompótu. Vďaka, že si mi ho pripomenula, nepohrdnú ním ani teraz :-))
ale môžem skúsiť aj ten tvoj recept....vyzera výborne..:-)))