Nepečené rezy (fotorecept)

Autor receptu: glosterka

Nepečené piškótové rezy s lahodným krémom. Dobre vychladené sa hodia na rôzne príležitosti. Pochutnajú si na nich deti aj dospelí.

50-60
porcií
45 minút
príprava
3-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Väčšie množstvo mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom dáme pomaly zohriať. Premiešame.
  2. Vo zvyšnom mlieku dobre vyšľaháme žĺtky a Zlatý klas.
  3. Keď mlieko vrie, pomaly doň vlejeme vyšľahanú masu a privedieme do varu.
  4. Uvaríme hustý puding, odstavíme z platne a za občasného premiešavania ho vychladíme.
  5. Po vychladnutí doň zašľaháme zmäknutý, na kúsky pokrájaný margarín. Namiesto margarínu môžme použiť maslo.
  6. Vyšľaháme hladký krém. Pridáme doň rumovú arómu (alebo trošku rumu) a dobre premiešame.
  7. Na spodok plechu dáme papier na pečenie alebo alobal. Každú piškótu namočíme do polovice do kávoviny. Namiesto kávoviny si môžme uvariť aj kávu.
  8. Ja som použila tieto talianske piškóty. Jedno takéto balenie má 200 g. Môžte však použiť hocijaké dlhé piškóty, ktoré zoženiete v obchode.
  9. Piškóty poukladáme na papierom vystlaný plech.
  10. Na piškóty navrstvíme polovicu krému a povrch zarovnáme.
  11. Postup zopakujeme a na krém zase navrstvíme piškóty namočené v kávovine. Tentokrát som ich uložila inak. Pri krájaní nám vznikne zaujímavá mozaika. ;-)
  12. Na piškóty dáme zvyšný krém a povrch zarovnáme.
  13. Nakoniec posypeme kakaom alebo Grankom (ja som skombinovala oboje). Dáme vychladnúť a stuhnúť do druhého dňa do chladničky. Dobrú chuť! ;-)
  14. A takto vyzerajú rezy po vychladnutí a nakrájaní. Mňam. :-)
  15. OBMENA: Namiesto Zlatého klasu môžme použiť kakaový/čokoládový puding, do ktorého primiešame 100 g mletých vlašských orechov. Vrch rezov posypeme tiež mletými orechami.