Nepečené rezy (fotorecept)
Autor receptu: glosterka
Nepečené piškótové rezy s lahodným krémom. Dobre vychladené sa hodia na rôzne príležitosti. Pochutnajú si na nich deti aj dospelí.
50-60 porcií |
45 minút príprava |
3-5 minút tepelná úprava |
Postup
- Väčšie množstvo mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom dáme pomaly zohriať. Premiešame.
- Vo zvyšnom mlieku dobre vyšľaháme žĺtky a Zlatý klas.
- Keď mlieko vrie, pomaly doň vlejeme vyšľahanú masu a privedieme do varu.
- Uvaríme hustý puding, odstavíme z platne a za občasného premiešavania ho vychladíme.
- Po vychladnutí doň zašľaháme zmäknutý, na kúsky pokrájaný margarín. Namiesto margarínu môžme použiť maslo.
- Vyšľaháme hladký krém. Pridáme doň rumovú arómu (alebo trošku rumu) a dobre premiešame.
- Na spodok plechu dáme papier na pečenie alebo alobal. Každú piškótu namočíme do polovice do kávoviny. Namiesto kávoviny si môžme uvariť aj kávu.
- Ja som použila tieto talianske piškóty. Jedno takéto balenie má 200 g. Môžte však použiť hocijaké dlhé piškóty, ktoré zoženiete v obchode.
- Piškóty poukladáme na papierom vystlaný plech.
- Na piškóty navrstvíme polovicu krému a povrch zarovnáme.
- Postup zopakujeme a na krém zase navrstvíme piškóty namočené v kávovine. Tentokrát som ich uložila inak. Pri krájaní nám vznikne zaujímavá mozaika. ;-)
- Na piškóty dáme zvyšný krém a povrch zarovnáme.
- Nakoniec posypeme kakaom alebo Grankom (ja som skombinovala oboje). Dáme vychladnúť a stuhnúť do druhého dňa do chladničky. Dobrú chuť! ;-)
- A takto vyzerajú rezy po vychladnutí a nakrájaní. Mňam. :-)
- OBMENA: Namiesto Zlatého klasu môžme použiť kakaový/čokoládový puding, do ktorého primiešame 100 g mletých vlašských orechov. Vrch rezov posypeme tiež mletými orechami.