Karamelový a ríbezľový cheesecake

Nepečené karamelové a ríbezľové cheesecaky

Autor receptu: bakingtherapy

Dokonalý dezert, ktorý poteší malých aj veľkých.

14 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zvlášť si rozdrvíme lotus sušienky a zvlášť ovsené sušienky. Do obidvoch pridáme 50 g roztopeného masla. Naplníme košíčky (mne vyšlo 7 lotus košíčkov a 7 s ovsenými sušienkami) a dáme do chladničky.
  2. Tvaroh zmiešame s mascarpone, práškovým cukrom a dotuha vyšľahanou smotanou. Krém si rozdelíme do dvoch misiek na dve časti. Do jednej pridáme lotus nátierku a pokrájané jahody. Do druhej pridáme ríbezle. Potom lotus krém natrieme do košíčkov na lotus sušienky a ríbezľový krém natrieme na ovsené sušienky. Dáme opäť do chladničky.
  3. Trstinový cukor s vodou necháme rozpustiť. Pridáme smotanu na šľahanie, maslo a môžeme pridať aj soľ (ak chceme slaný karamel). Varíme asi 10 minút, popritom miešame.
  4. Ríbezle s trstinovým cukrom necháme rozpustiť, pridáme zlatý klas a necháme variť asi 10 minút. Po celý čas miešame.
  5. Nakoniec polevy natrieme na košíčky a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.