Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom fotorecept
Foto: katerin
V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky.U nás v rodine celý rok :)))
Suroviny
800 g |
|
1,5 čl |
|
10 g |
|
200 g (akékoľvek) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
200 g (alebo pretlak) |
|
100 g (alebo sterilizované) |
|
1 - 2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
akákoľvek alebo tatarská omáčka |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ošúpeme zemiaky,nakrájame a dáme ich variť so soľou. V hrnci na troche oleja osmažíme cibuľu,pridáme cesnak,keď začne voniať pridáme mleté mäso.Keď stratí surovú farbu ho zalejeme vínom,pridáme bujón a dusíme.Po odparení vína pridáme šampióny.
-
2
Premiešame a pridáme rajčinovú šťavu,dusíme na slabom ohni až do zhustnutia.Uvarené vajíčka na tvrdo nakrájame,alebo nastrúhame a primiešame do odstaveného mäsa.Premiešame a necháme chvíľu vychladnúť.(lepšie sa roluje roláda) Dochutíme soľou,korenim a bylinkami.
-
3
Uvarené zemiaky scedíme,pridáme maslo a rozmačkáme na kašu.Ja som použila ručný šľahač s hákmi-(metličky nedoporučujem,ani nepridávajte mlieko!(môžeme primiešať čerstú petržlenovú vňať,pažitku,..)Zemiaky by mali byť na dotyk nelepivé,že môžeme v ruke urobiť guličku.
-
4
Na stôl si pripravíme veľkú utierku (zásteru) a na ňu potravinársku fóliu.Rozložíme zemiakovú kašu a čistými rukami uplácame na obdĺžnik hrubý asi 1cm.Rozložíme mäsovú plnku iba na 3/4 a pomocou fólie začneme rolovať.Zrolovanú uzavreme fóliou a ešte do utierky,aby sa neroztiahla.Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.
-
5
Vychladnutú rozbalíme,prenesieme na podnos.Potrieme majonézou,tatarskou omáčkou alebo cesnakovou omáčkou.Dozdobíme podľa chuti,dookola šalát,vajíčka na tvrdo,na vrch prúžky kápie,koliečka olív,...atd. Ja son len poprášila údenou štiplavou paprikou. Robila som z dvojitej dávky a meral 55cm. Dobrú chuť!
-
6
Z iných príležitostí...
-
7
Môžeme použiť rôzne plnky: 1.,Krevety na kúsky s krabími tyčnkami a ananasom,zmiešané s kečupom a mayonézou,alebo s tatarskou. 2.,Šunku na kocky,kukuricu,biele špargle,hrášok,zmiešané s kečupom a mayonézou alebo tatarskou. 3.,Kukurica,kápia,ananas,jablko a vl.orechy,zmiešané s kečupom a mayonézou,alebo tatarskou. 4.,Tuniak bez šťavy,vajíčka na tvrdo,olivy,.... .....podľa vlastných chutí...
Diskusia k receptu