Nepečená mramorová malinová torta
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 21. júla 2021
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 21. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Sušienkový korpus: | |
260 g |
|
90 g |
|
Náplň: | |
500 g |
|
2 PL |
|
300 ml |
|
z 1 citróna |
|
125 g (+ 2 PL k malinám) |
|
250 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme zmäknuté maslo, dobre spracujeme. Hmotu natlačíme na spodok aj boky tortovej formy (priemer 24 cm) a dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Náplň: Rozmixujeme maliny s dvoma lyžicami cukru a prepasírujeme cez sitko. Želatínu namočíme do malého množstva vody. Keď želatína nabobtná, trošku ju zohrejeme kým sa rozpustí. Smotanu vyšľaháme. V druhej miske vymiešame mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme vyšľahanú šľahačku a polovicu želatíny, vymiešame. Druhú polovicu želatíny primiešame k malinám.
- 3
Krém nalejeme do tortovej formy na sušienkový korpus, pridáme malinovú zmes a pomocou vidličky mramorujeme. Tortu dáme do chladničky na noc. Druhý deň tortu vyberieme z formy a zdobíme malinami.
Tiež malinová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu