Malinová torta
Nepečená mramorová malinová torta
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme zmäknuté maslo, dobre spracujeme. Hmotu natlačíme na spodok aj boky tortovej formy (priemer 24 cm) a dáme stuhnúť do chladničky.
- Náplň: Rozmixujeme maliny s dvoma lyžicami cukru a prepasírujeme cez sitko. Želatínu namočíme do malého množstva vody. Keď želatína nabobtná, trošku ju zohrejeme kým sa rozpustí. Smotanu vyšľaháme. V druhej miske vymiešame mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme vyšľahanú šľahačku a polovicu želatíny, vymiešame. Druhú polovicu želatíny primiešame k malinám.
- Krém nalejeme do tortovej formy na sušienkový korpus,
pridáme malinovú zmes a pomocou vidličky mramorujeme.
Tortu dáme do chladničky na noc. Druhý deň tortu vyberieme
z formy a zdobíme malinami.
|