Nepečená malinová dobrota so želatínou fotorecept
Foto: olinecka
Dnes už len bez pečenia, ale oplatilo sa. V záhradke dozrieva ovocie, tak super.
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
2 bal. |
|
800 ml |
|
4 PL |
|
250 g čerstvé |
|
200-300 ml (na namáčanie piškót) |
|
300-400 ml |
|
1 bal. |
|
Malinová želatína: | |
600-700 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
3 bal. |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme suroviny.
-
2
V troche mlieka rozhabarkujeme citrónový puding v prášku. Zvyšok mlieka a cukor dáme zovrieť, vlejeme rozhabarkovaný prášok a uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
-
3
Menší plech (25x30 cm) vyložíme papierom na pečenie alebo alobalom. Piškóty plochou stranou namáčame do džúsu a ukladáme vedľa seba. Nanesieme pripravenú pudingovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť.
-
4
Postupne vyšľaháme smotanu + Smetafix do tuha a šľahačku rozotrieme na plnku. Opäť dáme do chladničky stuhnúť.
-
5
Nakoniec pripravíme želatínu. Maliny a trocha cukru rozvaríme a prepasírujeme. Malinovú šťavu so želé v prášku uvaríme podľa návodu. Mierne vychladenou polejeme vrch zákuska a dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Takto v reze, dobrú chuť.
Je naozaj svieži a tak teraz v týchto dňoch naozaj dobrota potrebovala som maliny rýchlo spracovať , ďakujem za krásny komentik pozdravujem.
Ďakujem aj Tebe @haji .