Kakaová roláda
Kakaová roláda

Nepečená BB roláda bez rumu a kokosu

simonasima - bez fotkysimonasima, 20. marca 2021

Super receptík ;)

20 minút
príprava

Suroviny

100  g
100  g
1  bal.
1  ks
Plnka:
100  g
100  g




Postup

  1. 1

    Maslo, vajce, cukor a pudingový prášok vymiešame. Hmotu preložíme na dosku posypanú práškovým cukrom a rozvaľkáme.

  2. 2

    Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a ochutíme citrónovou šťavou. Plnku natrieme na vyvaľkanú kakaový hmotu a zavinieme.

  3. 3

    Roládu zabalíme do mastného papiera alebo mikroténového vrecka.

  4. 4

    A v chlade necháme stuhnúť.

  5. 5

    Roláda je hotová a my si ju môžeme vychutnať ;)

Diskusia k receptu

siuuu
Robím už roky pôvodnú verziu s kokosom v bielej plnke a kávou v tmavom ceste. Kokos skvele ladí s kakaovo-kávovou chuťou tmavého cesta. Priznám sa, že si ju bez týchto dvoch voňavých ingrediencií neviem predstaviť - nechýba tam tá vôňa bez kokosu a kávy ? Inak pekná roládka.
simonasima
@siuuu (21.3.2021 15:56)

Ešte som nejedla pôvodnú verziu. Ale čo sa týka chuti... Je to sladší koláčik a vonia po celom byte kakaom ;) Ja si zas neviem predstaviť ten pôvodný .😊😉




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia