Recept pochádza z Nepálu, je to ich národné jedlo podávajú ho v každej reštaurácii, je zaujímavé rozmanitosťou ingrediencií, je náročné na prípravu, niekedy keď Zobraziť celý popisRecept pochádza z Nepálu, je to ich národné jedlo podávajú ho v každej reštaurácii, je zaujímavé rozmanitosťou ingrediencií, je náročné na prípravu, niekedy keď je nejaká slávnosť a moji vegetariánsky priatelia prídu na návštevu tak ho urobím, všetci sú spokojný.
porcie
príprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme s curcumov, soľou a zlejeme zo zbytku vody a odstavíme. Do vriacej vody dáme postupne zemiaky, karfiol, fazuľové lusky, brokolicu. Brokolicu varíme 2-3 minúty, fazuľové lusky asi 5 minút, karfiol asi 8-10 minút a zemiaky sa varia asi na 70% vyberieme z vody a necháme odkvakpať. Medzi tým dáme variť šošovicu s cesnakom, bobkovým listom, garam masalou a karí, nedáme veľa vody , lebo chceme z nej mať prívarok ale tekutejší, pred dokončením môžeme priliať vodu. Čapaty robíme s celozrnnej múky, trochu oleja, soľ, koriander, mäta, čili a vodu, rozrobíme cesto a narobíme si guličky asi ako mandarínka, rozvaľkame a na platni upečieme ako posúch.
- 2
Do woku dáme trochu oleja a vložíme nakrájanú cibuľu, nakrájanú farebnú papriku, už predvarené zemiaky, karfiol, brokolicu a fazuľové lusky, pridáme soľ,karí, garam masala, koriander, čili papričky, sojovú omáčku a podusíme 2-3 minuty. Nakrájame paradajky , papriku, cibuľu, a upravime ako šalát. Z jogurtu urobíme omáčku že pridáme do neho karí, koriander čili. Jogurtová omáčka ale nemusí byť ja ju neoblubujem.
- 3
V Nepále sa to servíruje na jednu nerezovú tácku v ktorej sú priehlbeniny, vyzerá to ako misky, a tých misiek je na tácke 8, na ryžu je najväčšia tá je v strede na vrchu je o niečo menšia na dusenú zeleninu so zemiakmi , po stranách sú malé na čatný a dahl (šošovicový prívarok), a dole je na čerstvý zeleninový šalát. Ako vidíte na prípravu tohto jedla sa spotrebuje veľa ingrediencií, nie je podmienka že musia byť všetky, ja vynechávam jogurtovú omáčku . V Nepále sa toto jedlo podáva aj s kuracím mäsom, ale aj bez neho. Kuracie mäso sa robi presne tak ako karfiol a zbytok zeleniny, tento recept znesie viac korenín ako sme zvyknutý, hlavne garam masaly.
- 4
Keď je všetko na stole môžeme jesť rukami, ale my to jeme lyžicou, čapaty si namáčame do dahlu (šošovicového prívarku) do čatní a čili. Je to pochúťka. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len najlepšie v jednom hrnci. :-) Ktovie, čo by z toho vyšlo...
Aj takto to serviruju, kazde jedlo do extra misky a a vsetko na cistom bananovom liste :)
ono je to v podstate to iste.