Škoricové koláče
Škoricové koláče

Neobyčajné škoricové koláče z tvarohového cesta

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 11. novembra 2021

Tieto koláče sú mäkké a neuveriteľne voňavé. Toto je jeden z najobľúbenejších receptov v našej rodine, vždy nám je jedna porcia málo.
Zdroj: https://youtu.be/iXsi7K46D6Q

12
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
 štipka
120 g
60 ml
40 g
300 g
10 g
Plnka:
70 g
10 g
10-15 g
30 g




Postup

  1. 1

    Tvaroh, soľ, kryštálový cukor, mlieko a olej vymiešať do hladka (možno použiť ručný tyčový mixér). Pridať múku s práškom do pečiva, vymiesiť cesto. Nechať postáť 20-30 minút.

  2. 2

    Cesto rozvaľkať na hrúbku 5 mm, s plochou cca 20×30 cm. Cesto potrieť roztopeným maslom, posypať vanilkovým a kryštálovým cukrom, škoricou.

  3. 3

    Cesto zrolovať a rolku rozrezať na 12 rovnakých častí.

  4. 4

    Vložiť do formy na muffiny, vopred vymastenej slnečnicovým olejom, cesto zľahka pritlačiť. Piecť 20-25 minút pri 180 °C.

  5. 5

    Buchty z formy vybrať vychladnuté. Podľa želania posypať práškovým cukrom.

  6. 6

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/iXsi7K46D6Q

Diskusia k receptu

haji
Koláčiky nejen vypadají moc dobře, určitě jsou výborné. Oceňuji i využití muffinové formy. S radostí bych dala testovací vzoreček.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia