Nektárinkové čatní s ďumbierom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme, nakrájame na kocky.
  2. Pokrájané jablká, paradajky, jarnú cibuľku, nastrúhanú limetkovú kôru a šťavu a korenie, ďumbier, cukor, ocot dáme do hrnca a všetko pomaly privedieme do varu a varíme 30 a viac minút miernym varom, kým nevznikne hustá kaša.
  3. Po 30 minútach pridáme vykôstkované aj so šupkou na kocky nakrájané nektárinky. Premiešame, necháme prebublávať asi 15 min. Hotové čatní naložíme do pohárov a ihneď uzavrieme. Čatní treba skonzumovať do 1 roka, pretože sa postupne mení jeho chuť, vzhľad i konzistencia. Hodí sa ako príloha ku grilovaným jedlám.