Nátierka zo zemiakov

mracik9 - fotkamracik9, 20. apríla 2013
Nátierka zo zemiakov
Foto: mracik9

Určite toto tu už bolo,ja som niečo podobné robila už dávno,ale iný postup a ingrediencie.Nám to doma veľmi chutilo,tak som sa rozhodla že sa vami podelím.

Suroviny

500 g
1a1/2 dcl
1 ČL
5 ks
1 ČL
1/2 ČL
1 veľká
5 PL
2 PL
1 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme olej z koreninami.Cibuľu očistíme, nakrájame ne malé kúsky,cesnak pretlačíme a vložíme do oleja,postupne zmiešame všetky ingrediencie a necháme cez noc odležať.

  2. 2

    Uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladiť.Očistíme a nastrúhame ich na jemnom strúhadle.Na druhý deň to spolu zmiešame a ešte dochutíme podľa vlastnej chute,odložíme do chladničky aspoň na hodinku a môžeme podávať.Táto pomazánka by mala mať oranžovo červenú farbu, cibuľovo cesnakovú príchuť a jemne páliť na jazyku.

  3. 3

    Môžme to jesť na hriankach,ale chutí to aj na obyčajnom rožku,každý čo má rád.Ja som polovicu opiekla na sucho a druhú na masti,chutili obidve varianty.Hlavne dobre to potrieť cesnakom.Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
túto nátierku poznám pod názvom Zemiakový tatarák,robím ho už dlhé roky a ešte sa nám nezunoval.Je to výborné,môžem len doporučiť
ursula4,presne to isté som si pomyslela keď som čítala ten recept,ale sú tam aj trochu iné suroviny tak som skúsila a neľutujem,mňam
Táto nátierka vyvoláva vo mne spomienku na moju veľmi dobrú susedku, ktorá ju mala veľmi rada, často si ju robila a jej detičky ju milovali...žiaľ už nie je medzi nami...bola ešte mladá...máš ju krásnu a vyzerá veľmi chutne.-))
robievam ho sem-tam tiež, my máme klasický tatarák a dcéra tento. Ak zostane, na druhý deň vyjedám tiež, keď sa dobre trafia množstvá a zloženie ingrediencií, je to pochúťka. Ja dávam aj troška mletej rasce a sójovku Kikkoman
zostali mi zemiaky, tak som po dlhsej dobe urobila, decka to mali na hriankach, jednemu som neodolala, je to vyborne, ale radsej na noc opatrne:) vdaka za inspiraciu


Pridaj komentár k receptu: