Nátierka zo zemiakov

Autor receptu: mracik9

Určite toto tu už bolo,ja som niečo podobné robila už dávno,ale iný postup a ingrediencie.Nám to doma veľmi chutilo,tak som sa rozhodla že sa vami podelím.

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme olej z koreninami.Cibuľu očistíme, nakrájame ne malé kúsky,cesnak pretlačíme a vložíme do oleja,postupne zmiešame všetky ingrediencie a necháme cez noc odležať.
  2. Uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladiť.Očistíme a nastrúhame ich na jemnom strúhadle.Na druhý deň to spolu zmiešame a ešte dochutíme podľa vlastnej chute,odložíme do chladničky aspoň na hodinku a môžeme podávať.Táto pomazánka by mala mať oranžovo červenú farbu, cibuľovo cesnakovú príchuť a jemne páliť na jazyku.
  3. Môžme to jesť na hriankach,ale chutí to aj na obyčajnom rožku,každý čo má rád.Ja som polovicu opiekla na sucho a druhú na masti,chutili obidve varianty.Hlavne dobre to potrieť cesnakom.Prajem dobrú chuť.