Nátierka z tekvice hokkaido

nancy1974 - fotkanancy1974, 17. decembra 2012

Hokkaido je moja obľúbená plodina, nie je náročná na pestovanie a dá z nej pripraviť celé menu, od predjedla vo forme nátierky až po Zobraziť celý popisHokkaido je moja obľúbená plodina, nie je náročná na pestovanie a dá z nej pripraviť celé menu, od predjedla vo forme nátierky až po chutnú večeru.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji orestujem cibuľu a pridám na kocky nakrájanú tekvicu hokkaido, ktorú iba umyjem a nešúpem, podlejem troškou vody, osolím, okorením a dusím domäkka.

  2. 2

    Udusenú zmes nechám vychladnúť a potom vymixujem a pridám maslo a cesnak podľa chuti. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

martamm
Hokaido mám veľmi rada, aj teraz som večerala polievku z nej. Skúsim Tvoju nátierku, som zvedavá na jej chuť.
mijaita
Musim take zkusit, protoze maslo s dyni si predstavit neumim a jinak nezjsitim jak to chutna :-)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
ta kurka z toho hokkaida je dost tvrda, nevadi to? ked to idem liupat tazko sa lupe..
nancy1974
hokkaido sa nemá šúpať, asi po 10min. dusenia pekne zmäkne a v šupe je vraj najviac vitamínov :-)
mijaita
@Nancy1974 jsem vyzkoušela, nedalo mi to, dýně mám ráda. Ale upřímně mě to nijak neoslovilo.

@lba ta kurka se ti uvari uplne a po rozmixovani ani nepoznas ze tam nejaka byla.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia