Nátierka z droždia (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes ráno som skoro vstala. Rozhodla som sa spraviť manželovi na raňajky pomazánku z droždia. Natrela som ju na chlieb, ozdobila som ju nakrájanou mladou cibuľkou, paradajkou a paprikou.

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny na pomazánku. Jednu strednú cibuľu som na jemno pokrájala. Očistila som dva strúčiky cesnaku. Ešte budem potrebovať dve kocky droždia, dve vajíčka, soľ a mleté čierne korenie. Z masla som odrezala asi 2 cm plát.
  2. Naslo som pokrájala na menšie kúsky. V panvici som ho rozpustila.
  3. Na masle som restovala cibuľu do sklovita.
  4. K orestovanej cibuli som rozdrobila dve kocky droždia.
  5. Na ohni som droždie miešala, kým sa nerozpustilo.
  6. Droždie som miešala dovtedy, kým sa neoddeľovalo od masla. Ešte som ho chvíľu pražila, kým nezačalo príjemne voňať.
  7. Dve vajíčka som rozmiešala vidličkou.
  8. Pridala som ich do panvice spolu s prelisovanými dvomi strúčikmi cesnaku.
  9. Miešala som, kým vajíčka nestuhli. Zmes som osolila a okorenila mletým čiernym korením.
  10. Hotovú pomazánku som preložila do nádoby, v ktorej ju budem podávať. Môžeme ísť raňajkovať.