Nátierka z droždia (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes ráno som skoro vstala. Rozhodla som sa spraviť manželovi na raňajky pomazánku z
droždia. Natrela som ju na chlieb, ozdobila som ju nakrájanou mladou cibuľkou,
paradajkou a paprikou.
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny na pomazánku. Jednu strednú cibuľu som na jemno pokrájala. Očistila som dva strúčiky cesnaku. Ešte budem potrebovať dve kocky droždia, dve vajíčka, soľ a mleté čierne korenie. Z masla som odrezala asi 2 cm plát.
- Naslo som pokrájala na menšie kúsky. V panvici som ho rozpustila.
- Na masle som restovala cibuľu do sklovita.
- K orestovanej cibuli som rozdrobila dve kocky droždia.
- Na ohni som droždie miešala, kým sa nerozpustilo.
- Droždie som miešala dovtedy, kým sa neoddeľovalo od masla. Ešte som ho chvíľu pražila, kým nezačalo príjemne voňať.
- Dve vajíčka som rozmiešala vidličkou.
- Pridala som ich do panvice spolu s prelisovanými dvomi strúčikmi cesnaku.
- Miešala som, kým vajíčka nestuhli. Zmes som osolila a okorenila mletým čiernym korením.
- Hotovú pomazánku som preložila do nádoby, v ktorej ju budem podávať. Môžeme ísť raňajkovať.