Naše naj praclíky
Foto: svetlusb
Tieto praclíky milujeme celá rodina, robím ich pri každej príležitosti. Recept mám od mojej maminy a troška som si ho upravila podľa seba. Zobraziť celý popisTieto praclíky milujeme celá rodina, robím ich pri každej príležitosti. Recept mám od mojej maminy a troška som si ho upravila podľa seba. Výborné k vínku, či k čajíku na každú príležitosť. Posypať ich môžme všetkým čo nám napadne. Dúfam, že sa Vám môj recept zapáči a taktiež si ich obľúbite ako my ☺️
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Hladkú múku, kyslú smotanu, zmäknutý Palmarin (ak nemáme, môže byť aj Hera), nastrúhaný eidam, soľ, prášok do pečiva si dáme do misky a všetko spolu poriadne premiesime. Z cesta vytvoríme bochník (ak by cesto bolo veľmi lepivé, pridáme ešte troška múky naviac).
- 2
Cesto vyvaľkáme na ľubovoľnú hrúbku a formičkou na praclíky vykrajujeme.
- 3
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme podľa našej chuti (celou rascou, sezamom, údeným syrom, makom, chia, niekedy ak mám, preložím cez praclík kúsok syrovej nite).
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 12 minút, podľa hrúbky praclíkov. Dobrú chuť!
Tiež slané praclíky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu