Narodeninová torta - Mandala na zjedenie:) fotorecept
Foto: zuzickaaa1
Použitie Mandál vždy a všade..Napríklad aj na výbornú ovocnú tortu.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Oddelíme si bielok od žĺtka. Do bielkov pridáme cukor a vyšľaháme do hustej hmoty. Potom pridáme žĺtka, prášok do pečiva a polohrubú múku. Všetko spolu dôkladne premiešame.
-
2
Do vzniknutej hmoty pridáme kakao. Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na do pripravenej tortovej formy. Formu si treba potrieť maslom a obsypať hrubou múkou.
-
3
Medzitým ako sa nám pečie cesto si pripravíme ovocie, ktoré nakrájame na tenké plátky.
-
4
Cesto pečieme cca 30 min. pri teplote 160C. Po upečení cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
-
5
Po vychladnutí cesto prekrojíme na dva pláty. Spodný plát necháme hrubší ako ten vrchný. Spodný spodný diel potrieme marhuľovým džemom a naukladáme naň vrstvu ovocia. Ovocie ukladáme podľa svojej fantázie.:) To isté urobíme aj s vrchným dielom.
-
6
Potom si uvaríme želatinu. Šťavu z kompótu doplníme vodou do 700ml. Pridáme cukor. Necháme zovrieť a po zovretí pridáme želatínu. Za stáleho miešania ju necháme rozpustiť a čakáme na vychladnutie.
-
7
Medzitým, ako sa nám chladne želatína, si pripravíme tortovú formu. Nakoľko torta je vyššia ako moja tortová forma, tak som sa musela vynájsť a vymyslieť zlepšovák. Použila som papier, ktorý som poukladala po okrajoch torty.
-
8
Ďalej si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom. Vychladenú želatínu opatrne pridávame do šľahačky. Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na korpus torty.
-
9
Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie pomocou rôznych dekoračných potravinárskych zdobiacich produktov.
-
10
Tortu necháme stuhnúť na noc v chladničke a môžeme podávať. Dobru chuť:)
Katja