Narodeninová torta - Mandala na zjedenie:) (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Použitie Mandál vždy a všade..Napríklad aj na výbornú ovocnú tortu.

14
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Oddelíme si bielok od žĺtka. Do bielkov pridáme cukor a vyšľaháme do hustej hmoty. Potom pridáme žĺtka, prášok do pečiva a polohrubú múku. Všetko spolu dôkladne premiešame.
  2. Do vzniknutej hmoty pridáme kakao. Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na do pripravenej tortovej formy. Formu si treba potrieť maslom a obsypať hrubou múkou.
  3. Medzitým ako sa nám pečie cesto si pripravíme ovocie, ktoré nakrájame na tenké plátky.
  4. Cesto pečieme cca 30 min. pri teplote 160C. Po upečení cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí cesto prekrojíme na dva pláty. Spodný plát necháme hrubší ako ten vrchný. Spodný spodný diel potrieme marhuľovým džemom a naukladáme naň vrstvu ovocia. Ovocie ukladáme podľa svojej fantázie.:) To isté urobíme aj s vrchným dielom.
  6. Potom si uvaríme želatinu. Šťavu z kompótu doplníme vodou do 700ml. Pridáme cukor. Necháme zovrieť a po zovretí pridáme želatínu. Za stáleho miešania ju necháme rozpustiť a čakáme na vychladnutie.
  7. Medzitým, ako sa nám chladne želatína, si pripravíme tortovú formu. Nakoľko torta je vyššia ako moja tortová forma, tak som sa musela vynájsť a vymyslieť zlepšovák. Použila som papier, ktorý som poukladala po okrajoch torty.
  8. Ďalej si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom. Vychladenú želatínu opatrne pridávame do šľahačky. Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na korpus torty.
  9. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie pomocou rôznych dekoračných potravinárskych zdobiacich produktov.
  10. Tortu necháme stuhnúť na noc v chladničke a môžeme podávať. Dobru chuť:)