Narodeninová torta - Mandala na zjedenie:) (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Použitie Mandál vždy a všade..Napríklad aj na výbornú ovocnú tortu.
14 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Oddelíme si bielok od žĺtka. Do bielkov pridáme cukor a vyšľaháme do hustej hmoty. Potom pridáme žĺtka, prášok do pečiva a polohrubú múku. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- Do vzniknutej hmoty pridáme kakao. Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na do pripravenej tortovej formy. Formu si treba potrieť maslom a obsypať hrubou múkou.
- Medzitým ako sa nám pečie cesto si pripravíme ovocie, ktoré nakrájame na tenké plátky.
- Cesto pečieme cca 30 min. pri teplote 160C. Po upečení cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí cesto prekrojíme na dva pláty. Spodný plát necháme hrubší ako ten vrchný. Spodný spodný diel potrieme marhuľovým džemom a naukladáme naň vrstvu ovocia. Ovocie ukladáme podľa svojej fantázie.:)
To isté urobíme aj s vrchným dielom.
- Potom si uvaríme želatinu. Šťavu z kompótu doplníme vodou do 700ml. Pridáme cukor. Necháme zovrieť a po zovretí pridáme želatínu. Za stáleho miešania ju necháme rozpustiť a čakáme na vychladnutie.
- Medzitým, ako sa nám chladne želatína, si pripravíme tortovú formu. Nakoľko torta je vyššia ako moja tortová forma, tak som sa musela vynájsť a vymyslieť zlepšovák. Použila som papier, ktorý som poukladala po okrajoch torty.
- Ďalej si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom. Vychladenú želatínu opatrne pridávame do šľahačky. Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na korpus torty.
- Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie pomocou rôznych dekoračných potravinárskych zdobiacich produktov.
- Tortu necháme stuhnúť na noc v chladničke a môžeme podávať.
Dobru chuť:)