Foto: diabambulka
Naše krsniatko oslávilo jeden rôčik a chcem sa s vami podeliť o recept na narodeninovú korytnačku:-)))
porcií
Suroviny
Cesto : | |
8 ks |
|
8 PL |
|
1 ks |
|
8 PL |
|
Plnka - Parížsky krém : | |
250 ml |
|
40 g |
|
120 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
Ďalej potrebujeme : | |
|
|
4 ks |
|
kocka na nakreslenie očiek a ústočiek |
|
Postup
-
1
Cesto: Vyšľaháme si bielka a postupne pridávame cukor, žĺtky, múku a prášok do pečiva. Cesto si rozdelíme na dva plechy vystlané papierom a upečieme.
-
2
ešte horúce zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
3
Keď nám rolády vychladli stiahneme papier na pečenie
-
4
a natrieme džemom. Každú roládu si nakrájame.
-
5
Medzitým si pripravíme plnku. Parížsky krém : šľahačku spolu s kakovým práškom a cukrom varíme spolu 12 minút.
-
6
Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s 2 žĺtkami a postupne pridávame do vychladnutej kakaovej zmesi.
-
7
Nájdeme si vhodnú misku, ktorá bude tvoriť pancier korytnačky a postupne začneme ukladať nakrájanú roládu.
-
8
Potrieme krémom a opäť ukladáme roládovými kolieskami
-
9
a takto pokračujeme až kým nemáme misku plnú. Necháme stuhnúť v chladničke.
-
10
Nachystáme si dlhé piškóty, ktoré budú tvoriť hlavu, nohy a chvost. Na hlavu potrebujeme 1 dlhú piškótu, na ktorú namaľujeme so špáratkom a troškou roztopenej čokolády ústa a oči. Na nohy potrebujeme dve dlhé piškóty, ktoré jednoducho prekrojíme na polovicu. Chvostík tvorí piškótka zrezaná do trojuholníka. Pancier si jednoducho vyklopíme a dozdobíme korytnačku. Dáme jej hlavičku, nožičky a chvostík.
-
11
Dúfam že som Vás trošička inširovala. Dobrú chuť :-)))
surovych zltkov.Na Vareche je uz zverejnenych viacero receptov ,podla ktorych ich mozes v kreme vynechat.
Salmonela by mohla uskodit nie len malemu oslavencovi....(?!)
chuťovo veľmi dobrá!!!
SUPER VYSKUSAM TO
varecha.pravda.sk/recepty/uprav-recept/18003/...
je to niečo podobné, s inými chuťami, je to šťavnaté a naozaj človek má problém sa od tohto dezertíku odtrhnúť, kľudne to vyskúšaj aj iným ovocím, ktoré máte radi :-))) pekný deň