Narodeninová korytnačka (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Naše krsniatko oslávilo jeden rôčik a chcem sa s vami podeliť o recept na narodeninovú korytnačku:-)))

16
porcií

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vyšľaháme si bielka a postupne pridávame cukor, žĺtky, múku a prášok do pečiva. Cesto si rozdelíme na dva plechy vystlané papierom a upečieme.
  2. ešte horúce zrolujeme a necháme vychladnúť.
  3. Keď nám rolády vychladli stiahneme papier na pečenie
  4. a natrieme džemom. Každú roládu si nakrájame.
  5. Medzitým si pripravíme plnku. Parížsky krém : šľahačku spolu s kakovým práškom a cukrom varíme spolu 12 minút.
  6. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s 2 žĺtkami a postupne pridávame do vychladnutej kakaovej zmesi.
  7. Nájdeme si vhodnú misku, ktorá bude tvoriť pancier korytnačky a postupne začneme ukladať nakrájanú roládu.
  8. Potrieme krémom a opäť ukladáme roládovými kolieskami
  9. a takto pokračujeme až kým nemáme misku plnú. Necháme stuhnúť v chladničke.
  10. Nachystáme si dlhé piškóty, ktoré budú tvoriť hlavu, nohy a chvost. Na hlavu potrebujeme 1 dlhú piškótu, na ktorú namaľujeme so špáratkom a troškou roztopenej čokolády ústa a oči. Na nohy potrebujeme dve dlhé piškóty, ktoré jednoducho prekrojíme na polovicu. Chvostík tvorí piškótka zrezaná do trojuholníka. Pancier si jednoducho vyklopíme a dozdobíme korytnačku. Dáme jej hlavičku, nožičky a chvostík.
  11. Dúfam že som Vás trošička inširovala. Dobrú chuť :-)))