Narodeninová korytnačka (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
Naše krsniatko oslávilo jeden rôčik a chcem sa s vami podeliť o recept na narodeninovú korytnačku:-)))
Postup
- Cesto:
Vyšľaháme si bielka a postupne pridávame cukor, žĺtky, múku a prášok do pečiva. Cesto si rozdelíme na dva plechy vystlané papierom a upečieme.
- ešte horúce zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Keď nám rolády vychladli stiahneme papier na pečenie
- a natrieme džemom. Každú roládu si nakrájame.
- Medzitým si pripravíme plnku.
Parížsky krém :
šľahačku spolu s kakovým práškom a cukrom varíme spolu 12 minút.
- Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s 2 žĺtkami a postupne pridávame do vychladnutej kakaovej zmesi.
- Nájdeme si vhodnú misku, ktorá bude tvoriť pancier korytnačky a postupne začneme ukladať nakrájanú roládu.
- Potrieme krémom a opäť ukladáme roládovými kolieskami
- a takto pokračujeme až kým nemáme misku plnú. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Nachystáme si dlhé piškóty, ktoré budú tvoriť hlavu, nohy a chvost. Na hlavu potrebujeme 1 dlhú piškótu, na ktorú namaľujeme so špáratkom a troškou roztopenej čokolády ústa a oči. Na nohy potrebujeme dve dlhé piškóty, ktoré jednoducho prekrojíme na polovicu. Chvostík tvorí piškótka zrezaná do trojuholníka.
Pancier si jednoducho vyklopíme a dozdobíme korytnačku. Dáme jej hlavičku, nožičky a chvostík.
- Dúfam že som Vás trošička inširovala.
Dobrú chuť :-)))