Foto: eviana
Tento spôsob prípravy čaju ma naučila moja kamarátka Anika, je osviežujúci, chutný, voňavý, nesmierne variabilný a hlavne 100% ovocný a čerstvý :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si ovocie - podľa chuti, možností, sezóny, nálady ... a zázvor, prípadne bylinky. (Množstvo podľa objemu nádoby, v ktorej budeme čaj robiť)
-
2
...všetko nakrájame na cca rovnaké kúsky (ak chcete výraznejšiu chuť zázvoru, nastrúhajte ho na strúhadle)
-
3
...vsypeme všetko do džbánu
-
4
...zalejeme vriacou vodou
-
5
...zamiešame a necháme odstáť cca 15-20 minút
-
6
...potom dochutíme podľa chuti medom - ja som dala 1 PL
-
7
...šťavou z polovičky citrónu
-
8
...a pomarančovou šťavou... všetko spolu zamiešame, nalejeme do pohárov aj s ovocím a príjemne hrejúci a osviežujúci čaj je na svete. A tie kúsky ovocia v ňom sú také malé bonusy, ja osobne milujem aj kúsky zázvoru. Ak potrebujete poriadne prehriať pridajte aj chilli - pokojne aj 2-3 ks - úžasne to rozprúdi krv. Skvelou variáciou tohto čaju je pridanie byliniek (samozrejme nie všetkých v surovinách uvedených naraz)... U nás je veľmi obľúbený :)
v tvojich receptoch vždy obdivujem, že nikdy nie sú na jedno kopyto, nie sú kopírované od nikoho, naopak, prevláda v nich nápaditosť, pestrosť a vlastná kreativita :-) máš fantáziu, vynikajúcu chuťovú predstavivosť, ktorú dokážeš tvorivo správne skĺbiť.
5***** za to všetko, rada by so dala oveľa viac - zaslúžiš si to
avšak to čo som napísala o tebe, platí do bodky!
len tak ďalej a pokračuj v tomto kurze!!!
je to stará známa vec dokonca praktizovaná v lekárenstve, vo farmaceutickom priemysle a dokoncaq pri najnovších liekov.
predpokladám, že táto odpoved je postačujúca aj pre laikov. :-)
Čo sa kurzu týka... šak ma poznáš, mňa ťažko vykoľajiť :)
V Kauflande majú týždeň syrov...Francia,Rakúsko,Hol.Nemecko,Tal.a tuším aj Polsko...a som o 53,69 eur ľahšia.Ale syry milujem,bohužial chutia mi iba tučné...:-) a to by som nemala...!