Nanukový rez nepečený

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 27. júla 2012
Nanukový rez nepečený
Foto: zlatulik3

Ked som bola mala tak moja teta piekla tento zákusok pravidelne a ja som ho zbožnovala..A teraz ho aj ja pečiem pre rodinu,ale dnes Zobraziť celý popisKed som bola mala tak moja teta piekla tento zákusok pravidelne a ja som ho zbožnovala..A teraz ho aj ja pečiem pre rodinu,ale dnes sa mi nechcelo tak som ho spravila iba z keksami..:-)

40 minút
príprava

Suroviny

2-3 bal.
Plnka:
400  ml
4 PL
250 g
250 g
1 PL
Poleva:
3 ks
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Takže spravíme si krém: Plnka: 4dcl mlieka,4 PL hruba muka...3dcl mlieka dame do varu a 1 dcl vymiešame s 4PL hrubej muky a dame do vriaceho mlieka až kym nezhustne.Za staleho miešania nechame vychladnut. 250dkg praškovy cukor,250dkg maslo vymiešame v mixeri a tu vychladnutu zmes prilejeme a ešte pridame 1 PL kakaa..

  2. 2

    Takže na dno plechu poukladame BB keksy a na to natrieme krem..potom zase BB keksy a zase krem natrieme...a nakoniec zase BBkeksy...Na vrch si spravime taku polevu cukrovu..:-)..

  3. 3

    Poleva: 3 ks vaječnych bielok,20dkg kryštalovy cukor na pare vymiešame...dame na vrch tych BB keksov a ozdobime struhanou čokoladou... Plech som mala rozmer: 30x25.. Dobru chut..

Diskusia k receptu

aroooo
dobrý zákusok a rýchly, keď sa prekladá plnka a BB keksy len asi musí trochu postáť aby keksy nasiakli, ukladám
45678
fíha! dobre vyzerá, len sa mi nezdá, že 3 ks bielka sa dá našľahať taká vyskoká plnka do plechu 30x25 cm, alebo ja som nešikovná? :-))
@Zlatul ík 3 budeš kritizovaná za pravopis , nie kekse, ale keksy :-))
mne to nevadí, ja vždy vnímam skôr kvalitu receptu.
45678
@zlatul ík3
spagetka1812, 17. júla 2012 o 09:32
Chcela by som apelovať na varecháčky, ktoré majú v receptoch použité BEBE alebo iné keksy, aby používali spisovnú formu keksy, nie kekse!!!
Nemôžem si pomôcť, ale strašne mi to vadí a verím, že nie som jediná, ktorej to kole oči...
Aby bolo jasné, nechcem tu propagovať nejakú spisovnú slovenčinu, sama používam trnavský dialekt, ale príde mi to rovnako hrozné, ako keby niekto napísal kisnuté cesto alebo podobný nezmysel.
Zámerne som to napísala do diskusie a nie do konkrétneho receptu konkrétnej varecháčke, aby sa neurazila, lebo recepty s keksami sú všetky určite výborné...len som to tu na vareche videla už viackrát a je to podľa mňa fakt hrozné...toť vše, hor sa do varenia a pečenia:)
paleva
jednoduché, ako pre mna stvorené, ukladám
micca
receptik dobry urcite vyskusam s keksami aj z keksikami a uvidime ktore budu lepsie dam vediet
olinka12
Keď v chladničke po obede nie je žiaden koláčik zle je tu pozerať na vaše dobroty. Mňam slinky sa zbiehajú čítam že všetko doma mám asi sa pustím do toho.
anina6
čiže ak som dobre pochopila žltky do plnky nejdú?
zdenkas
Mňam, ako som mohla tento koláčik prehliadnúť? Vypadá výýborne.
baba
Tak keď žltky nejdú do plnky, tak by sa na vrch koláčika mohla použiť aj napr. šľahačka s kyslou smotanou, alebo čistá šľahačka. Škoda použiť bielka a čo so žľtkami? Myslím, že aj tak by bol koláčik taký dobrý ako s tvojími bielkami.
zlatulik3
@baba o tom to je že je to s bielkov.. šlahačka je šlahačka a tieto bielky to je uplne ina chut...a tie 3 bielky neni tak zase vela..žltka sa môžu použit na druhy den aj do praženice..:-) Ja inak tento zakusok robievam pečeny..takze ja tie žltky použijem do cesta..ale tento som narychlo robila s keksov..:-)
baba
No vieš, ja len preto som myslela na kyslú smotanu alebo šľahačku, že obidvaja s manželom máme zvýšený cholesterol a vajíčkam, teda žltkom sa vyhýbame.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia