Nákyp Nanette

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka. Varíme asi 10 minút a potom pridáme soľ, sirup a ocot. Mlieko, maslo a cukor dáme variť.
  2. Do vriaceho rýchlo vsypeme múku a na miernom ohni miešame, pokým sa cesto neodlepuje odo dna. Potom cesto preložíme do misy, necháme napoly vychladnúť a postupne doň vmiešame 6 žĺtkov.
  3. Zo 6 bielkov ušľaháme sneh a tiež ho po častiach pridávame.
  4. Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej pripravené cesto. Vo vodnom kúpeli pečieme približne 20 minút.
  5. Potom nákyp vyklopíme a polejeme sladkou omáčkou. Zvyšok omáčky podávame v osobitnej nádobe.