Nakladané vajcia na tvrdo v slanom bylinkovom náleve

stefanm - fotkastefanm, 14. mája 2010
Nakladané vajcia na tvrdo v slanom bylinkovom náleve
Foto: stefanm

Minule som robil obložené misy pre kamaráta na 40-ku a ako odmenu som dostal domáce vajíčka. Boli krásne žltučké tak som si zopár nechal na rezance a ostatné naložil.

15 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme vodu so soľou (na 1l vody 2PL soli) a necháme vychladnúť.Uvarené,vychladnuté vajíčka mierne naklepeme,poukladame do uzatváracieho pohára,pridáme bylinky a zalejeme nálevom.Konzumujeme najskôr o 3-4 dni.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Varené

Diskusia k receptu

stefanm
jezibabka1 - ani mňa by to v živote nenapadlo ale niekde som to vyčítal a skúsil.Neverila by si ako rýchlo sa tie vajíčka pojedli.Aj ako príloha aj na chlebíky.Oni majú fakt inú chuť.
gittka
vajíčka mám rada na všetky spôsoby.vyskúšam,dúfam,že chut nesklame...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha