Nakladané sušené rajčiny

ckatka - bez fotkyckatka, 10. septembra 2012
Nakladané sušené rajčiny
Foto: ckatka

Rajčiny sú potvory... dozrievajú často naraz a nestíhame ich jesť. Čo s tým? Pretlaky, kečupy, lečá.... alebo takáto mňamka.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Naolejujeme plech.

  2. 2

    Umyté rajčiny nakrájame na polovičky (ak sú väčšie tak na mesiačiky) a ukladáme natesno na plech šupkou dolu.

  3. 3

    Nasekáme bylinky, posypeme nimi rajčiny, posolíme, pocukrujeme (podľa chuti).

  4. 4

    Vložíme do rúry, sušíme pri 90°C cca 10-12 hodín (ja som nechala cez noc). Ráno treba koštovať, či už sú dostatočne usušené, ak áno, nakladáme ich do sklenených dóz alebo pohárov. Prekladáme nakrájaným cesnakom. Ak je málo oleja, dolejeme po vrch rozohriatym olejom, zavrieme a tešíme sa na mňamku.

  5. 5

    Z dvoch plechov mi vyšla taká menšia dóza a 3 dcl pohár, ale nejako obzvlášť veľmi som to tam netlačila, nech sú pekné.

Diskusia k receptu

hviezdickaz
Naco sa vlastne pouzivaju susene rajciny,resp.do coho? Mozno je to blba otazka,ale clovek sa uci cely zivot. ;-)
betty21
Olej sa nedáva aj na plech?Vyzerajú lákavo, vyskúšam)
iva2111
Dělala jsem podobně, jsou velice chutné :-) Přidávám je třeba do masové rolády, krájené do těsta na chleba nebo je jen tak mlsáme.
marianne69
akurat tiez susim na balkone na slniecku,nasla som nejake recepty na nete,tak uvidim co z toho bude.V tej flasi vyzeraju super mnamkovo,sa tesim na svoj vytvor
tatranka
Tiež si ich robím.V podstate tak ako ty.Je to vydarená pochutina.
ckatka
betty21 - dava - krok 1 - naolejujeme plech :-)

co sa tyka tych byliniek, ja som vcera robila dalsiu varku - a aby sa to vsetko pekne premiesalo, tak som nasekane bylinky zaliala trochou oleja, pridala cukor, sol - a takym hustym olejom som rajciny popolievala, zda sa mi to rovnomernejsie

naco su? my si to davame len tak k rozku so salamou alebo syrom, alebo ked robim nieco ako cezar salat, tak k tomu... vacsinou na ranajky je to fajn, ked nie su cerstve rajciny
garanco
...už vlani som si podobný recept odložila, ale tohto roku som ich neurobila, podobne ako @hviezdi čka, nevedela som, na čo ich použiť (už som sa teraz dočítala) tak som ich zavárala na prírodno, bez akýchkoľvek prísad. Teraz máme paradajok práve toľko, čo stačíme jesť.