Foto: ckatka
Rajčiny sú potvory... dozrievajú často naraz a nestíhame ich jesť. Čo s tým? Pretlaky, kečupy, lečá.... alebo takáto mňamka.
Postup
-
1
Naolejujeme plech.
- 2
Umyté rajčiny nakrájame na polovičky (ak sú väčšie tak na mesiačiky) a ukladáme natesno na plech šupkou dolu.
- 3
Nasekáme bylinky, posypeme nimi rajčiny, posolíme, pocukrujeme (podľa chuti).
- 4
Vložíme do rúry, sušíme pri 90°C cca 10-12 hodín (ja som nechala cez noc). Ráno treba koštovať, či už sú dostatočne usušené, ak áno, nakladáme ich do sklenených dóz alebo pohárov. Prekladáme nakrájaným cesnakom. Ak je málo oleja, dolejeme po vrch rozohriatym olejom, zavrieme a tešíme sa na mňamku.
- 5
Z dvoch plechov mi vyšla taká menšia dóza a 3 dcl pohár, ale nejako obzvlášť veľmi som to tam netlačila, nech sú pekné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
co sa tyka tych byliniek, ja som vcera robila dalsiu varku - a aby sa to vsetko pekne premiesalo, tak som nasekane bylinky zaliala trochou oleja, pridala cukor, sol - a takym hustym olejom som rajciny popolievala, zda sa mi to rovnomernejsie
naco su? my si to davame len tak k rozku so salamou alebo syrom, alebo ked robim nieco ako cezar salat, tak k tomu... vacsinou na ranajky je to fajn, ked nie su cerstve rajciny